SALATA
DE TOAMNĂ
Ingrediente:
· 5
kg gogoşari;
· 2,5
kg morcovi;
· 2.5
kg conopidă;
· 1,5
kg ţelină rădăcină;
· 2
legături ţelină frunze;
· 4
rădăcini de hrean;
· 2
linguri mari sare de bucătărie (după gust);
· 1,5
l oţet;
· 300
g zahăr/miere;
· boabe
piper, muştar, ienibahar, 3-4 frunze dafin;
· 2
căpățâni usturoi.
Mod de lucru:
Se curăţă şi se spală toate legumele. Gogoşarii
se taie fâşiuţe subţiri, nu foarte lungi, morcovul şi ţelina se dau pe
răzătoarea mare, hreanul pe cea mică (se râșnește cu moara lui MixSy), conopida
se desface buchete mici, frunzele de ţelină se toacă potrivit de mari.
Se pun toate într-un vas suficient de mare să
le cuprindă, se omogenizează şi se toarnă uniform peste ele, moarea fierbinte
formată prin fierberea restului de ingrediente. Se omogenizează totul de mai
multe ori şi se lasă vasul acoperit peste noapte, la răcoare.
Se sterilizează borcanele (se ţin în cuptorul
încins cca. 10 minute) se scot, se răcesc puţin, se umplu cu amestecul de
legume, apoi se completează cu zeama rămasă. Se înfiletează şi se dau la
cămară.
Poate fi servit ca garnitură/salată pentru
mâncărurile de iarnă sau fripturi.
Recomandare:
Pentru o varietate a formelor, dacă aveţi dispozitivul Vegetable Ribbon de la Zepter, nu ezitaţi sa-l folosiţi. Inseraţi cuţitul
pentru benzile subţiri şi veţi obţine mult mai rapid pănglicuţe de morcov. În
plus, mini morcovii care rămân în urma procesării au un succes deosebit în
supe, aşa că îi puteţi congela, vidaţi sau nu, cum puteţi.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu