duminică, 4 octombrie 2015




SALATA DE TOAMNĂ
Ingrediente:
·  5 kg gogoşari;
·  2,5 kg morcovi;
·  2.5 kg conopidă;
·  1,5 kg ţelină rădăcină;

·  2 legături ţelină frunze;
·  4 rădăcini de hrean;
·  2 linguri mari sare de bucătărie (după gust);
·  1,5 l oţet;
·  300 g zahăr/miere;
·  boabe piper, muştar, ienibahar, 3-4 frunze dafin;
·  2 căpățâni usturoi.
Mod de lucru:
Se curăţă şi se spală toate legumele. Gogoşarii se taie fâşiuţe subţiri, nu foarte lungi, morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare, hreanul pe cea mică (se râșnește cu moara lui MixSy), conopida se desface buchete mici, frunzele de ţelină se toacă potrivit de mari.
Se pun toate într-un vas suficient de mare să le cuprindă, se omogenizează şi se toarnă uniform peste ele, moarea fierbinte formată prin fierberea restului de ingrediente. Se omogenizează totul de mai multe ori şi se lasă vasul acoperit peste noapte, la răcoare.
Se sterilizează borcanele (se ţin în cuptorul încins cca. 10 minute) se scot, se răcesc puţin, se umplu cu amestecul de legume, apoi se completează cu zeama rămasă. Se înfiletează şi se dau la cămară.
Poate fi servit ca garnitură/salată pentru mâncărurile de iarnă sau fripturi.
Recomandare:
Pentru o varietate a formelor, dacă aveţi dispozitivul Vegetable Ribbon de la  Zepter, nu ezitaţi sa-l folosiţi. Inseraţi cuţitul pentru benzile subţiri şi veţi obţine mult mai rapid pănglicuţe de morcov. În plus, mini morcovii care rămân în urma procesării au un succes deosebit în supe, aşa că îi puteţi congela, vidaţi sau nu, cum puteţi. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu