duminică, 13 septembrie 2015





PRĂJITURĂ CU FRUCTE
 (congelate/confiate)


Ingrediente:
·      3 căni făină
·      8 ouă
·      2 căni zahăr
·      1/2  cană ulei
·      1 cană apă fierbinte

·      2 pliculeţe zahăr vanilat
·      coaja de la 1 lămâie/portocală
·      1 şi 1/2 lingură rasă bicarbonat de sodiu
·      sare
·      smochine/caise uscate tocate mărunt, stafide
·      300 g fructe de pădure congelate, prune, boabe de struguri, nucă pisată etc.
·      zahăr pudră.


Preparare:
Se preîncălzește cuptorul şi se pregăteşte o tavă pentru cuptor cu dimensiunile interioare 30x58 cm, care se unge cu puţin ulei, peste care se presară puţină făină. Dacă nu aveţi o tavă atât de mare, fie coaceţi prăjitura în două tăvi, fie faceţi cantităţile pe jumătate.
Tocaţi/mărunţiţi nuca, smochinele, caisele sau orice alte fructe confiate vă plac, în bucăţi fine, pentru a nu se lăsa la fundul compoziţiei, după turnarea acesteia în tavă. Scoateţi fructele din congelator pentru a se mai încălzi.
Se bat bine gălbenuşurile cu sarea şi zahărul, pe picură apa fierbinte continuând mixarea, apoi uleiul, mirodeniile, făina amestecată cu bicarbonatul şi fructele uscate/nuca.
Se adaugă cu ajutorul unei spatule, prin răsturnare uşoară, pentru a permite compoziţiei să rămână aerată albuşurile bătute spumă tare, apoi compoziţia se toarnă în tavă. Se presară uniform fructele congelate, nucă pisată sau fulgi de ciocolată.
Se introduce tava în cuptor, mai întâi la foc tare cca. 5-8 minute, apoi la foc mic încă 15-25 minute. Este gata când se rumeneşte deasupra, se desprinde de pe margini iar scobitoarea introdusă în prăjitură  iese curată.
Se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr pudră. Se taie după răcire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu