Ingrediente:
· 3 căni făină
· 8 ouă
· 2 căni zahăr
· 1/2 cană ulei
· 1 cană apă fierbinte
· 2 pliculeţe zahăr
vanilat
· coaja de la 1 lămâie/portocală
· 1 şi 1/2 lingură rasă
bicarbonat de sodiu
· sare
· smochine/caise uscate
tocate mărunt, stafide
· 300 g fructe de
pădure congelate, prune, boabe de struguri, nucă pisată etc.
· zahăr pudră.
Preparare:
Se preîncălzește cuptorul şi se pregăteşte o tavă pentru
cuptor cu dimensiunile interioare 30x58 cm, care se unge cu puţin ulei, peste
care se presară puţină făină. Dacă nu aveţi o tavă atât de mare, fie coaceţi
prăjitura în două tăvi, fie faceţi cantităţile pe jumătate.
Tocaţi/mărunţiţi nuca, smochinele, caisele sau orice alte
fructe confiate vă plac, în bucăţi fine, pentru a nu se lăsa la fundul
compoziţiei, după turnarea acesteia în tavă. Scoateţi fructele din congelator
pentru a se mai încălzi.
Se bat bine gălbenuşurile cu sarea şi zahărul, pe picură
apa fierbinte continuând mixarea, apoi uleiul, mirodeniile, făina amestecată cu
bicarbonatul şi fructele uscate/nuca.
Se adaugă cu ajutorul unei spatule, prin răsturnare
uşoară, pentru a permite compoziţiei să rămână aerată albuşurile bătute spumă
tare, apoi compoziţia se toarnă în tavă. Se presară uniform fructele congelate,
nucă pisată sau fulgi de ciocolată.
Se introduce tava în cuptor, mai întâi la foc tare cca.
5-8 minute, apoi la foc mic încă 15-25 minute. Este gata când se rumeneşte deasupra,
se desprinde de pe margini iar scobitoarea introdusă în prăjitură iese curată.
Se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr pudră. Se taie
după răcire.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu