SIROPUL BUNICII
Pentru acest sirop puteţi folosi toate fructele
primăverii (căpşuni, cireşe, vişine, zmeură, fragi), fructe de pădure, caise,
piersici. Fructele pot fi şi mai „trecute” şi le puteţi scoate sau nu sâmburii.
Fructele se spală şi se scurg. Dacă îşi mai lasă zeamă,
nu o aruncaţi. Se cântăresc şi la 1,5 kg de fructe se adaugă 250 ml apă. Se fierb
până se înmoaie sau se decojesc de pe sâmburi.
Se strecoară prin strecurătoarea mare, apoi prin tifon
des. Sucul rezultat nu trebuie să conţină prea multă pulpă. Pentru fiecare
măsură de suc se pune o măsură de zahăr, se dă la foc mare până se ridică
spuma, se spumuieşte, se reduce focul la moderat şi se mai fierbe cca. 20-30
minute.
Se toarnă fierbinte în sticle sterilizate (eu le dau la
cuptor cca. 15 minute) şi se închid ermetic imediat. Dacă puteţi lăsaţi-le în
pătură peste noapte. Vă recomand să folosiţi sticle de până în 500 ml, cu capac
metalic, cu filet.
Îl puteţi consuma în maxim 2 ani. Dacă aveţi pivniţă sau
beci, păstraţi-l acolo, dacă nu, într-o zonă răcoroasă şi fără lumină prea
multă.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu