duminică, 28 iunie 2015

VIŞINE/CIREŞE PENTRU PRĂJITURI
Ingrediente:
·    3 kg fructe
·    1 kg zahăr

·    zeama de la 1 lămâie (facultativ)
·    10aspirine zdrobite
Mod de lucru:
Fructele spălate şi scurse, fără sâmburi, cu tot cu sucul ce şi-au lăsat, se presară cu zahărul, aspirinele pisate foarte bine şi, eventual, zeama de lămâie, se amestecă delicat, cu o paletă şi se dau peste noapte la frigider.
A doua zi se pun în borcane cu capac metalic (cu filet) şi se dau la rece (pivniţă, beci sau, în lipsa acestuia într-un loc cât mai răcoros şi slab iluminat). Puteţi folosi şi sucul, nu doar fructele, dacă nu aveţi contraindicaţii la consumul de aspirină, pentru a vă face sirop. Se consumă într-un an.
Această reţetă era des folosită în epoca trecută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu