VIŞINE/CIREŞE PENTRU PRĂJITURI
Ingrediente:
·
3 kg fructe
·
1 kg zahăr
·
zeama de la 1 lămâie (facultativ)
·
10aspirine zdrobite
Mod de
lucru:
Fructele spălate şi scurse, fără sâmburi, cu tot cu sucul
ce şi-au lăsat, se presară cu zahărul, aspirinele pisate foarte bine şi, eventual, zeama de lămâie, se
amestecă delicat, cu o paletă şi se dau peste noapte la frigider.
A doua zi se pun în borcane cu capac metalic (cu filet)
şi se dau la rece (pivniţă, beci sau, în lipsa acestuia într-un loc cât mai
răcoros şi slab iluminat). Puteţi folosi şi sucul, nu doar fructele, dacă nu aveţi
contraindicaţii la consumul de aspirină, pentru a vă face sirop. Se consumă într-un an.
Această reţetă era des folosită în epoca trecută.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu