Ingrediente:
· 7 linguri
făină
· 7 ouă
· 7 linguri
zahăr
· 1 pliculeţ
zahăr vanilat
· coaja de la 1
lămâie/portocală
· 1 lingură
rasă bicarbonat de sodiu
· esenţă rom
· sare
· (100 g nucă
măcinată fin)
· (70-100 ml
lapte)
Preparare:
Se preîncălzește cuptorul şi se pregăteşte o
formă cu diametrul 24/28 cm, care se acoperă cu hârtie de copt, lăsându-se peste
pereţii tăvii cca. 1,5 cm de înaltă. Pentru fixarea hârtiei de pereţi, fie îi
ungeţi cu ulei, fie, după ce compoziţia este gata, înainte să o puneţi în
formă, luaţi cu degetul câteva picături şi atingeţi pereţii formei, apoi
montaţi hârtia.
Se separă gălbenuşurile de albuş,
gălbenuşurile se bat cu zahărul, romul şi vanilia. Dacă zahărul are granule
mari, puteţi adăuga lapte şi veţi suplimenta făina cu 2 linguri. Când zahărul
s-a topit complet şi compoziţia şi-a dublat volumul se adaugă (nuca), făina în
care s-a amestecat bicarbonatul şi apoi albuşurile bătute tare cu sarea.
Se dă forma la cuptor, mai întâi (cca. 5-8
minute) la foc iute, apoi se reduce focul la potrivit şi se coace până se
rumeneşte şi scobitoarea iese curată. Se răceşte în formă.
Blatul rezultat se poate tăia în trei şi se
umple cu crema dorită.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu