sâmbătă, 11 aprilie 2015

BLAT PENTRU TORT
Ingrediente:
·      7 linguri făină
·      7 ouă
·      7 linguri zahăr
·      1 pliculeţ zahăr vanilat
·      coaja de la 1 lămâie/portocală
·      1 lingură rasă bicarbonat de sodiu
·      esenţă rom
·      sare
·      (100 g nucă măcinată fin)
·      (70-100 ml lapte)

Preparare:
Se preîncălzește cuptorul şi se pregăteşte o formă cu diametrul 24/28 cm, care se acoperă cu hârtie de copt, lăsându-se peste pereţii tăvii cca. 1,5 cm de înaltă. Pentru fixarea hârtiei de pereţi, fie îi ungeţi cu ulei, fie, după ce compoziţia este gata, înainte să o puneţi în formă, luaţi cu degetul câteva picături şi atingeţi pereţii formei, apoi montaţi hârtia.
Se separă gălbenuşurile de albuş, gălbenuşurile se bat cu zahărul, romul şi vanilia. Dacă zahărul are granule mari, puteţi adăuga lapte şi veţi suplimenta făina cu 2 linguri. Când zahărul s-a topit complet şi compoziţia şi-a dublat volumul se adaugă (nuca), făina în care s-a amestecat bicarbonatul şi apoi albuşurile bătute tare cu sarea.
Se dă forma la cuptor, mai întâi (cca. 5-8 minute) la foc iute, apoi se reduce focul la potrivit şi se coace până se rumeneşte şi scobitoarea iese curată. Se răceşte în formă.

Blatul rezultat se poate tăia în trei şi se umple cu crema dorită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu