marți, 30 decembrie 2014

FURSECURI CU LĂMÂIE (II)
Ingrediente:
·    250 g unt/margarină
·    300 g zahăr pudră
·    2 ouă
·    2 lămâi – coajă
·    60 ml zeamă de lămâie
·    430 g  făină
·    1 linguriţă bicarbonat de sodiu
·    vanilie
·    un praf sare
·    zahăr pudră pentru decor
Preparare:
Se încălzește cuptorul la 1800C. Se acoperă tăvile cu hârtie de copt. Se amestecă ingredientele uscate: făina, sarea, bicarbonatul.
Într-un vas mixaţi untul cu zahărul până devine o cremă, adăugaţi coaja de lămâie şi vanilia, reduceţi viteza şi mixați pe rând ouăle, picuraţi apoi sucul de lămâie şi la sfârşit, cu ajutorul unei spatule, integraţi ingredientele uscate.

Cu o lingură de porţionat îngheţata se aşează grămăjoare în tavă şi se coc cca. 15-20 minute (se rumenesc uşor, inclusiv pe margini). Cât sunt fierbinţi presăraţi pe ele zahăr farin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu