Ingrediente:
·
250 g unt/margarină
·
300 g zahăr pudră
·
2 ouă
·
2 lămâi – coajă
·
60 ml zeamă de
lămâie
· 430 g făină
· 1 linguriţă
bicarbonat de sodiu
· vanilie
· un praf sare
·
zahăr pudră pentru decor
Preparare:
Se încălzește cuptorul la 1800C.
Se acoperă tăvile cu hârtie de copt. Se amestecă ingredientele uscate: făina,
sarea, bicarbonatul.
Într-un vas mixaţi untul cu zahărul până
devine o cremă, adăugaţi coaja de lămâie şi vanilia, reduceţi viteza şi mixați
pe rând ouăle, picuraţi apoi sucul de lămâie şi la sfârşit, cu ajutorul unei
spatule, integraţi ingredientele uscate.
Cu o lingură de porţionat îngheţata se aşează
grămăjoare în tavă şi se coc cca. 15-20 minute (se rumenesc uşor, inclusiv pe margini). Cât sunt fierbinţi presăraţi pe
ele zahăr farin.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu