· piper,
rozmarin, busuioc
· pătrunjel
· 2-3 linguri
ulei
Se curăţă, se spală şi, se mărunţesc legumele (după gust rase sau tăiate cubuleţe), cu excepţia roşiilor. Vasul de ciorbă ales se aşează pe
foc potrivit. Când acul termocontrolului începe să se ridice către jumătatea
zonei galbene se adaugă uleiul, în care se înmoaie, cu capacul pus pe vas, 5-8
minute, ceapa, ardeiul şi rădăcinoasele.
Se adaugă restul legumelor şi apa, apoi se măreşte puţin intensitatea sursei de căldură.
Când acul termocontrolului intră în zona verde, reducem focul. Se continuă fierberea
şi după ce acul termocontrolului va ajunge la jumătatea zonei verzi timp de încă 5-10
minute, după care se adaugă roşiile.
Dacă folosiţi roşii congelate, păstrate sau nu sub vid,
lăsaţi-le cca 15-20 minute după scoaterea din congelator, desfaceţi punga (dacă
este VacSy tăiaţi-o drept, pentru a fi mai uşor de refolosit ulterior, după
spălare şi uscare) şi tăiaţi roşiile în sferturi, apoi mărunţiţi-le folosind
multicuţitul ataşat la MixSy. Le puteţi toca bucăţi mai mari sau mai mici, după
preferinţă. Lucraţi întâi la prima viteză a robotului, apoi treceţi la cea de-a
doua.
Dacă folosiţi roşii nedecojite din conservă, nu
îndepărtaţi coaja, MixSy o va mărunţi astfel încât nici nu se va simţi şi nici
nu aruncaţi o sursă importantă de licopen.
Supa se va mai fierbe la foc mic până ce spuma formată de
roşii dispare (cca.15 minute), se adaugă fideaua, mirodeniile şi se potriveşte
de sare. Dacă vă place mai grasă, mai adăugaţi puţin ulei. Se mai lasă 3-5
minute, apoi se pune şi verdeaţa şi se opreşte focul.
Este delicioasă şi hrănitoare în această perioadă unde
legumele proaspete sunt mai greu de găsit şi oricum nu mai au gustul şi consistența
cu care ne-am obişnuit de-a lungul verii şi toamnei.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu