FURSECURI CU FRUCTE CONFIATE
· 430 g făină
· un praf sare
· 1 linguriţă
bicarbonat de sodiu
· 120 g zahăr pudră
· 250 g
unt/margarină
· 2 gălbenuşuri
(opţional)
· vanilie
· 60 g fistic
măcinat
· 8 caise
confiate tocate
· 60 g
merişoare/cireşe confiate
· coaja de la 1
portocală
Preparare:
Se
încălzește cuptorul la 1800C. Se acoperă tăvile cu hârtie de copt.
Se
amestecă făina, bicarbonatul şi sarea.
Într-un alt vas se mixează la viteză mică
untul cubuleţe cu zahărul farin, vanilia şi gălbenuşurile, apoi cca. 2 minute
cu amestecul de ingrediente uscate. Se scoate mixerul şi se continuă
amestecarea cu o spatulă.
Compoziţia se împarte în două părţi. Într-una
se amestecă merişoarele tocate şi coaja de portocală, în cealaltă caisele şi
1/3 din fistic tocate.
Pe folie de plastic presărată cu făină se
răstoarnă prima compoziţie, i se dă formă de rulou. Se dă la rece/congelator 1
oră şi apoi, cu un cuţit subţire cu lamă zimţată se taie discuri de cca. 4 mm
grosime care se pun în tavă, pe cea de-a doua, pe fisticul rămas, tocat mărunt,
se roluieşte compoziţia şi se procedează ca la prima parte. Fursecurile se coc
cca. 15-20 minute, sau până se rumenesc uşor pe margini. Se răcesc. Se pot
păstra în borcane (tip VacSy).
Notă:
Compoziţiile roluite în folii pot fi păstrate
la congelator pentru a fi coapte în altă zi (maxim 2-3 săptămâni).
Dacă vă grăbiţi nu mai roluiţi compoziţia şi
porţionaţi-o cu o lingură de îngheţată (mică). Pot fi folosite şi alte
combinaţii: coajă de la 2 limete/lămâi cu seminţe de mac; ghimbir cu seminţe de
susan, prune uscate cu fistic, fructe confiate şi chipsuri colorate etc.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu