marți, 30 decembrie 2014

FURSECURI CU FRUCTE CONFIATE
Ingrediente:
·      430 g făină
·      un praf sare
·      1 linguriţă bicarbonat de sodiu
·       120 g zahăr pudră
·      250 g unt/margarină  
·      2 gălbenuşuri (opţional)
·      vanilie
·      60 g fistic măcinat
·      8 caise confiate tocate
·      60 g merişoare/cireşe confiate
·      coaja de la 1 portocală         

Preparare:
Se încălzește cuptorul la 1800C. Se acoperă tăvile cu hârtie de copt.
Se amestecă făina, bicarbonatul şi sarea.
Într-un alt vas se mixează la viteză mică untul cubuleţe cu zahărul farin, vanilia şi gălbenuşurile, apoi cca. 2 minute cu amestecul de ingrediente uscate. Se scoate mixerul şi se continuă amestecarea cu o spatulă.
Compoziţia se împarte în două părţi. Într-una se amestecă merişoarele tocate şi coaja de portocală, în cealaltă caisele şi 1/3 din fistic tocate.    
                   
                                                         
Pe folie de plastic presărată cu făină se răstoarnă prima compoziţie, i se dă formă de rulou. Se dă la rece/congelator 1 oră şi apoi, cu un cuţit subţire cu lamă zimţată se taie discuri de cca. 4 mm grosime care se pun în tavă, pe cea de-a doua, pe fisticul rămas, tocat mărunt, se roluieşte compoziţia şi se procedează ca la prima parte. Fursecurile se coc cca. 15-20 minute, sau până se rumenesc uşor pe margini. Se răcesc. Se pot păstra în borcane (tip VacSy).
Notă:
Compoziţiile roluite în folii pot fi păstrate la congelator pentru a fi coapte în altă zi (maxim 2-3 săptămâni).

Dacă vă grăbiţi nu mai roluiţi compoziţia şi porţionaţi-o cu o lingură de îngheţată (mică). Pot fi folosite şi alte combinaţii: coajă de la 2 limete/lămâi cu seminţe de mac; ghimbir cu seminţe de susan, prune uscate cu fistic, fructe confiate şi chipsuri colorate etc. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu