marți, 30 decembrie 2014

TORT „MAREŞAL”
 Ingrediente:
Blat:
· 6 ouă mari
· 6 linguri mari zahăr
·  6 linguri mari pesmet/praf biscuiți
·  6 linguri nucă măcinată
·  2 lingurițe esență de rom
·  lingurițe esență de vanilie
·  1 lingură făină
· 1 linguriță bicarbonat de amoniu
·  un praf sare

Cremă:                                      
·  4 ouă
·  200 g zahăr pudră
·  250 g unt/margarină
·  6 linguri cacao neagră
·  6 linguri pesmet/praf biscuiţi
·  2 pumni nucă coaptă pisată
·  vanilie
·  rom
Preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 1800C. Se unge o tavă cu diametrul 24 cm şi se tapetează pe fund şi lateral cu hârtie de copt.
Se bat gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o cremă pufoasă, se adaugă vanilia, sarea, romul, cacao, nuca, pesmetul şi făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu, iar la sfârşit, cu ajutorul unei spatule se integrează albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace cca. 30 minute sau până se desprinde uşor de pe margine, iar scobitoarea înfiptă în centru, rămâne curată. Se lasă să se răcească. BLATUL NU SE TAIE.
Se aşează pe platou şi se însiropează cu sirop din apă, zahăr, coajă de lămâie, vanilie şi rom.
Pentru cremă se freacă untul cu zahărul până rezultă o cremă pufoasă, se adaugă pe rând gălbenuşurile, pesmetul, nuca pisată, cacao şi cu ajutorul unei spatule se integrează albuşurile bătute spumă tare. Se dă la rece 10-15 minute, apoi se aşează peste blatul însiropat, se uniformizează şi se ornează cu frișcă, ciocolată etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu