TOCHITURĂ
CU MĂMĂLIGUŢĂ (12 PORŢII)
Ingrediente:
· 500 g cubuleţe carne vită
(inclusiv organe)
· 200 g afumătură (jambon, kaizer,
cârnaţi etc.)
· 2 cepe tăiate
· 2 ardei (diferit coloraţi) tăiaţi
fâşii subţiri şi mici
· 1 morcov tăiat rondele fine
· 1/4 ardei iute fără seminţe tocat
foarte fin
· sare (dacă mai este nevoie, după
gust)
· condimente (piper, boia, cimbru,
rozmarin etc.)
· 1-2 linguri ulei
· 1 ceaşcă apă
· 2-3 linguri pastă de tomate
· verdeaţă (după gust: mărar sau
pătrunjel)
· 5-6 căţei usturoi
· după preferinţe puţină brânză
rasă, eventual 1 ou ochi
Preparare:
Se
pune vasul pentru tochitură să se preîncălzească. Când acul termocontrolului intră în verde se presară uniform cubuleţele
de carne, se întorc pe toate părţile astfel încât carnea să-şi închidă
porii sau, după preferinţă, se lasă să
se rumenească uşor.
Se picură puţin ulei peste carnea din
vas, se adaugă 2-3 căţei de usturoi zdrobiți cu lama cuţitului şi tăiaţi
mărunt, se lasă 1-2 minute, se amestecă bine, apoi se adaugă restul legumelor.
După 3-5 minute se adaugă apa, sarea
şi mirodeniile şi se lasă să fiarbă. Funcţie de intensitatea sursei de căldură
acest lucru poate dura între 20-30 minute, timp în care se poate prepara
mămăliguţa (vezi Apertive)
Se încearcă cu o furculiţă carnea şi
dacă este pătrunsă se adaugă pasta de tomate, restul usturoiului, alte
mirodenii şi verdeața, se mai lasă 2-3 minute, apoi se oprește sursa de
energie.
Recomandări: dacă se utilizează
organe, pentru aspect, este bine ca frigerea acestora să se facă separat şi să
se scurgă bine de sucul lăsat. Puteţi folosi orice vas de frigere.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu