joi, 4 decembrie 2014

TOCHITURĂ CU MĂMĂLIGUŢĂ (12 PORŢII)
Ingrediente:        
·  500 g cubuleţe carne porc (inclusiv organe)
·  500 g cubuleţe carne vită (inclusiv organe)
·  200 g afumătură (jambon, kaizer, cârnaţi etc.)
·  2 cepe tăiate
·  2 ardei (diferit coloraţi) tăiaţi fâşii subţiri şi mici
·  1 morcov tăiat rondele fine
·  1/4 ardei iute fără seminţe tocat foarte fin
·  sare (dacă mai este nevoie, după gust)
·  condimente (piper, boia, cimbru, rozmarin etc.)
·  1-2 linguri ulei
·  1 ceaşcă apă
·  2-3 linguri pastă de tomate
·  verdeaţă (după gust: mărar sau pătrunjel)
·  5-6 căţei usturoi
·  după preferinţe puţină brânză rasă, eventual 1 ou ochi
Preparare:
 Se pune vasul pentru tochitură să se preîncălzească. Când acul termocontrolului intră în verde se presară uniform cubuleţele de carne, se întorc pe toate părţile astfel încât carnea să-şi închidă porii   sau, după preferinţă, se lasă să se rumenească uşor.

Se picură puţin ulei peste carnea din vas, se adaugă 2-3 căţei de usturoi zdrobiți cu lama cuţitului şi tăiaţi mărunt, se lasă 1-2 minute, se amestecă bine, apoi se adaugă restul legumelor.
După 3-5 minute se adaugă apa, sarea şi mirodeniile şi se lasă să fiarbă. Funcţie de intensitatea sursei de căldură acest lucru poate dura între 20-30 minute, timp în care se poate prepara mămăliguţa (vezi Apertive)
Se încearcă cu o furculiţă carnea şi dacă este pătrunsă se adaugă pasta de tomate, restul usturoiului, alte mirodenii şi verdeața, se mai lasă 2-3 minute, apoi se oprește sursa de energie.                    
Recomandări: dacă se utilizează organe, pentru aspect, este bine ca frigerea acestora să se facă separat şi să se scurgă bine de sucul lăsat. Puteţi folosi orice vas de frigere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu