Alimentele nu mai
sunt din punct de vedere calitativ ca cele de acum 20-30 ani, creşterea
populaţiei globului, ducând inevitabil la „forţarea creşterii” legumelor şi
fructelor, astfel că, de multe ori nu numai că nu mai au gustul ştiut, dar nici
nutrienţii benefici organismului nu se mai regăsesc în proporţiile de altă
dată.
Dar organismul uman
are nevoie din ce în ce mai mult de aport crescut de vitamine şi minerale care
să-l susţină în lupta contra poluării ce ne înconjoară şi a produselor chimice
care au invadat industria alimentară şi care ne influenţează semnificativ
sistemul imunitar.
Alăturând aceste
aspecte ale poluării cu care organismul nostru trebuie să lupte aproape la
orice pas şi stresului tot mai accentuat la care suntem supuşi, investiția în
aceste vase este o investiţie în sănătate.
Vasele Zepter
trebuie văzute ca produse ce „aduc bani în casă” întrucât controlul temperaturii, specific vaselor de gătit Zepter,
asigură pe de-o parte aportul maxim de vitamine şi săruri minerale pe care-l
putem lua din alimentele pe care le preparăm, deci o importantă investiţie
pentru sănătatea noastră şi, pe de altă parte, importante economii prin
utilizarea unei surse reduse de căldură (mai puţin cu 60%), a unei cantităţi
mai mici de alimente (hrana este sănătoasă dar şi mai săţioasă) şi se reduce cu
80% timpul pentru prepararea alimentelor.
Controlul
temperaturii este cheia gătirii în vasele Zepter. El
ne permite utilizarea vaselor pentru orice fel de mâncare, fără să mai fie
necesară gătirea în cuptor. Totul poate
fi gătit deasupra, pe aragaz, indiferent
de tipul acestuia (cu inducţie, electric, pe gaz etc.) de aici şi o
economie importantă de bani, sursa de căldură având, în marea majoritate a
cazurilor, cea mai mică intensitate.
Nutrienţii se
păstrează în proporţie aproape dublă faţă de gătirea clasică:
Gătirea
în vase Zepter face ca, în procesul de preparare a hranei, din alimente să nu
se „evapore” sau să se distrugă termic:
· flavonoidele: clasă
de metaboliţi secundari ai plantelor fotosintetice, care aparţin categoriei
compuşilor de tip polifenol – au capacitatea de a modifica anumite reacții ale
corpului la alergeni, virusuri și substanțe carcinogene;
· carotenoizii:
cei mai cunoscuți fiind licopenul, alfa şi beta-carotenul, luteina; nu pot fi
sintetizaţi in organism şi trebuie obţinuţi prin dietă, și au rolul de a
balansa efectul distructiv al radicalilor liberi. Sunt absorbiți cu ajutorul
grăsimii din dietă.
Aceste
elemente sunt direct răspunzătoare de maniera în care organismul nostru luptă
cu radicalii liberi din alimentaţie,
acei compuşi chimici cu deficit de electroni care, pentru a se stabiliza,
„fură” electronii substanţelor din jur, creând astfel şi mai mulţi radicali
liberi, afectând în acest mod celulele şi punând în pericol capacitatea
organismului de a lupta împotriva bolilor.
Împotriva
acţiunii lor nocive acţionează nutrienţii antioxidanţi, moleculele stabile,
care au în structură electroni de care se pot lipsi. Când antioxidanții
vin în contact cu moleculele de radicali liberi, le pun acestora la dispoziție
electronii pe care-i dețin în plus, și astfel stopează lanțul degenerativ de
reacții care produc pagube celulelor prin oxidare.
Printre
cei mai cunoscuți antioxidanți regăsim Vitamina C, Vitamina E, beta carotenul
(convertit apoi în vitamina A), substanțe din clasa enzimelor, substanțe
capabile să contrabalanseze efectele de distrugere ale procesului de oxidare
(coenzima Q10).
Antioxidanții
sunt importanți pentru organism prin simplu motiv că existența lor este legată
de procesul de oxidare. Procesele de
oxidare în organism înseamnă viață. În urma acestor procese, avem energia
necesară să gândim, să acţionăm, să alergăm, să facem deci orice fel de acțiune
cu corpul și mintea nostru, pe scurt să trăim. Niveluri ridicate de antioxidanți în corp
indică un nivel ridicat de protecție celulară. Au rol protector împotriva
îmbătrânirii celulare, a aterosclerozei, a cancerului, a artritelor şi a bolii
Alzheimer.
Cea
mai mare parte a antioxidanţilor sunt hidrosolubili (se dizolvă în apă), dar o
bună parte din carotenoizi se dizolvă în grăsime. Toate formele active de
vitamina A - atât cea hidrosolubilă, cât şi cea liposolubilă - sunt stocate în
ficat. Consumul intensiv de suplimente poate fi aşadar toxic, fiind de preferat
aportul carotenoizilor direct din hrană.
Vasele
Zepter constituie un sistem patentat, o soluţie revoluţionară, unică şi
permanentă pentru pregătirea corespunzătoare a hranei. Aliajul metalic
superior, tehnologia avansată şi designul inovator permit gătirea fără apă,
grăsimi sau sare, astfel încât hrana devine mai gustoasă, dar mai sănătoasă,
reţinând aromele, gusturile, vitaminele şi proprietăţile nutritive naturale, cu
conţinut caloric redus şi fără substanţe nocive.
Gătirea
în sistemul integrat Masterpiece (gătirea în circuit închis ce permite păstrarea
lichidelor nutritive în vas şi în hrană, care se găteşte în suc propriu, la
temperaturi scăzute, controlate) nu
poate mări cantitatea de nutrienţi din alimentele pe care le folosim, dar asigură păstrarea acestora în proporţii de
peste 70%, astfel încât organismul nostru să poată face faţă mai bine
solicitării şi stresului.
Dacă
sunt utilizate şi întreţinute corect, putem spune că vasele Zepter gătesc
singure, singurul efort pentru prepararea hranei constând în spălarea şi
mărunţirea alimentelor şi, în plus le avem pe viaţă, nemaifiind nevoie să
cumpărăm periodic vase pentru gătit.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu