vineri, 7 noiembrie 2014

Un alt mod de a găti


Alimentele nu mai sunt din punct de vedere calitativ ca cele de acum 20-30 ani, creşterea populaţiei globului, ducând inevitabil la „forţarea creşterii” legumelor şi fructelor, astfel că, de multe ori nu numai că nu mai au gustul ştiut, dar nici nutrienţii benefici organismului nu se mai regăsesc în proporţiile de altă dată.

Dar organismul uman are nevoie din ce în ce mai mult de aport crescut de vitamine şi minerale care să-l susţină în lupta contra poluării ce ne înconjoară şi a produselor chimice care au invadat industria alimentară şi care ne influenţează semnificativ sistemul imunitar.

Alăturând aceste aspecte ale poluării cu care organismul nostru trebuie să lupte aproape la orice pas şi stresului tot mai accentuat la care suntem supuşi, investiția în aceste vase este o investiţie în sănătate.

Vasele Zepter trebuie văzute ca produse ce „aduc bani în casă” întrucât controlul temperaturii, specific vaselor de gătit Zepter, asigură pe de-o parte aportul maxim de vitamine şi săruri minerale pe care-l putem lua din alimentele pe care le preparăm, deci o importantă investiţie pentru sănătatea noastră şi, pe de altă parte, importante economii prin utilizarea unei surse reduse de căldură (mai puţin cu 60%), a unei cantităţi mai mici de alimente (hrana este sănătoasă dar şi mai săţioasă) şi se reduce cu 80% timpul pentru prepararea alimentelor.

Controlul temperaturii este cheia gătirii în vasele Zepter. El ne permite utilizarea vaselor pentru orice fel de mâncare, fără să mai fie necesară gătirea în cuptor. Totul poate fi gătit  deasupra, pe aragaz, indiferent de tipul acestuia (cu inducţie, electric, pe gaz etc.) de aici şi o economie importantă de bani, sursa de căldură având, în marea majoritate a cazurilor, cea mai mică intensitate.

Nutrienţii se păstrează în proporţie aproape dublă faţă de gătirea clasică:



Gătirea în vase Zepter face ca, în procesul de preparare a hranei, din alimente să nu se „evapore” sau să se distrugă termic:

·  flavonoidele: clasă de metaboliţi secundari ai plantelor fotosintetice, care aparţin categoriei compuşilor de tip polifenol – au capacitatea de a modifica anumite reacții ale corpului la alergeni, virusuri și substanțe carcinogene;

·  carotenoizii: cei mai cunoscuți fiind licopenul, alfa şi beta-carotenul, luteina; nu pot fi sintetizaţi in organism şi trebuie obţinuţi prin dietă, și au rolul de a balansa efectul distructiv al radicalilor liberi. Sunt absorbiți cu ajutorul grăsimii din dietă.

Aceste elemente sunt direct răspunzătoare de maniera în care organismul nostru luptă cu radicalii liberi din alimentaţie, acei compuşi chimici cu deficit de electroni care, pentru a se stabiliza, „fură” electronii substanţelor din jur, creând astfel şi mai mulţi radicali liberi, afectând în acest mod celulele şi punând în pericol capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.

Împotriva acţiunii lor nocive acţionează nutrienţii antioxidanţi, moleculele stabile, care au în structură electroni de care se pot lipsi. Când antioxidanții vin în contact cu moleculele de radicali liberi, le pun acestora la dispoziție electronii pe care-i dețin în plus, și astfel stopează lanțul degenerativ de reacții care produc pagube celulelor prin oxidare.

Printre cei mai cunoscuți antioxidanți regăsim Vitamina C, Vitamina E, beta carotenul (convertit apoi în vitamina A), substanțe din clasa enzimelor, substanțe capabile să contrabalanseze efectele de distrugere ale procesului de oxidare (coenzima Q10).

Antioxidanții sunt importanți pentru organism prin simplu motiv că existența lor este legată de procesul de oxidare. Procesele de oxidare în organism înseamnă viață. În urma acestor procese, avem energia necesară să gândim, să acţionăm, să alergăm, să facem deci orice fel de acțiune cu corpul și mintea nostru, pe scurt să trăim.        Niveluri ridicate de antioxidanți în corp indică un nivel ridicat de protecție celulară. Au rol protector împotriva îmbătrânirii celulare, a aterosclerozei, a cancerului, a artritelor şi a bolii Alzheimer.

Cea mai mare parte a antioxidanţilor sunt hidrosolubili (se dizolvă în apă), dar o bună parte din carotenoizi se dizolvă în grăsime. Toate formele active de vitamina A - atât cea hidrosolubilă, cât şi cea liposolubilă - sunt stocate în ficat. Consumul intensiv de suplimente poate fi aşadar toxic, fiind de preferat aportul carotenoizilor direct din hrană.

Vasele Zepter constituie un sistem patentat, o soluţie revoluţionară, unică şi permanentă pentru pregătirea corespunzătoare a hranei. Aliajul metalic superior, tehnologia avansată şi designul inovator permit gătirea fără apă, grăsimi sau sare, astfel încât hrana devine mai gustoasă, dar mai sănătoasă, reţinând aromele, gusturile, vitaminele şi proprietăţile nutritive naturale, cu conţinut caloric redus şi fără substanţe nocive.

Gătirea în sistemul integrat Masterpiece (gătirea în circuit închis ce permite păstrarea lichidelor nutritive în vas şi în hrană, care se găteşte în suc propriu, la temperaturi scăzute, controlate) nu poate mări cantitatea de nutrienţi din alimentele pe care le folosim, dar asigură păstrarea acestora în proporţii de peste 70%, astfel încât organismul nostru să poată face faţă mai bine solicitării şi stresului.

Dacă sunt utilizate şi întreţinute corect, putem spune că vasele Zepter gătesc singure, singurul efort pentru prepararea hranei constând în spălarea şi mărunţirea alimentelor şi, în plus le avem pe viaţă, nemaifiind nevoie să cumpărăm periodic vase pentru gătit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu