SPAGHETE CU CARNE DE VITĂ
·
1
pungă spaghete (alte paste)
·
cubulețe
carne vită
·
5
roșii
·
mirodenii
(piper, chili, busuioc, oregano etc.)
·
2
cepe
·
1ardei
roșu
·
1
ardei galben/portocaliu
·
1
ardei verde
·
sare
Preparare:
Cubulețele de carne se frig într-un vas
Zepter încălzit în prealabil la intrarea în verde.
Acoperim apoi vasul și îl lăsăm pe foc până
când acul termocontrolului ajunge la sfârșitul zonei verzi. Îl luăm de pe foc
și îl lăsăm până când acul scade la intrarea în galben.
Ridicăm capacul și vedem care este starea
cărnii. Dacă este gata putem trece la prepararea sosului, dacă nu încălzim iar
vasul până la la jumătatea lui verde.
Între timp în alt vas se aduce la fierbere
cantitatea de apă cerută de paste, se adaugă acestea, se mai lasă pe foc,
mestecând de 2-3 ori, până ce începe iar să fiarbă, apoi se oprește focul și se
lasă vasul acoperit timpul cerut pentru fierbere pe ambalajul pastelor.
Sosul se prepară astfel: se înmoaie ceapa în
puțin ulei (în sosul cărnii, dacă este suficient), se adaugă ardeii fâșii,
sare, mirodenii apoi rondelele de roșii și la sfârșit carnea. Se toarnă peste
pastele scurse bine.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu