duminică, 16 noiembrie 2014


MINIŞTRUDELE
Ingrediente:
1 foaie plăcintă (nu foietaj)
Umplutura:
·    mere/dovleac rase
·    brânză de vaci cu zahăr şi ou
Mod de lucru:
Dacă folosiţi mere, nu le decojiţi, rade-ţi-le cu tot cu coajă şi, pentru o aromă mai sofisitcată, puteţi adăuga şi gutuie. „Călirea” se face în vas Zepter, fără adaus de apă. Când fructele se înmoaie (max. 5-8 min), pe primul punct roşu de pe zona verde, se adugă 2-3 lg zahăr, scorţişoară, vanilie, sâmburi de nucă sau câţiva sâmburi de caisă, măcinaţi fin cu MicSy. Culoarea este foarte atractivă, iar conţinutul de vitamine este cel mai mare!!!Şi mai ales fără ulei!!!
Se desface foaia de plăcintă, se unge cu unt, se împătureşte pe jumătate şi se unge din nou cu unt moale. Se porţionează în dreptunghiuri de dimensiunea dorită (funcţie de diametrul vasului), se umplu şi se rulează, închizându-se cu grijă la capete.
Se unge vasul Zepter cu puţin unt (grătar, frying pan, vase cu înălţime mai mică) se aşează în vas ştrudele (rece) şi se pune pe sursă medie de căldură (foc potrivit). Când se aude sfârâind, se ridică capacul, se urmăreşte dacă s-au rumenit şi se întorc pe partea cealaltă.
Se scot pe un platou şi se presară cu zahăr pudră (cu vanilie).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu