vineri, 14 noiembrie 2014

BORŞ DE CARNE ŞI LEGUME ACRIT CU ZEAMĂ DE VARZĂ
Ingrediente:
·  600-800 g bucăţele carne de pui (piept, de preferat)
·  1 ceapă mare
·  1-2 ardei divers colorat
·  1-2 morcovi
·  3-4 cartofi
·  bucheţele de conopidă/broccoli
·  100 g mazăre verde
·  200 g rădăcină de ţelină
·  1 pătrunjel/păstârnac rădăcină
·  100 g fidea
·  apă
·  1 l zeamă de varză
·  3-4 linguri pastă de tomate
·  2 ouă
·  fidea
·  sare, piper, busuioc
·  1 legătură leuştean
Preparare:
Se pune vasul cu apă pe foc şi se fierbe apa în clocot. Se pun bucățele de carne, se lasă să de 2-3 clocote (se ia spuma, dacă se formează), se reduce focul, se adaugă legumele mărunţite după preferinţă, se potriveşte de sare şi se mai lasă 10-15 minute.

Se adaugă zeama de varză şi pasta de tomate, iar când că iar în clocot pastele, mirodeniile şi ouăle bătute, se lasă 1-2 minute şi se opreşte focul. Fierberea va continua, nu se ridică capacul până la coborârea acului în zona galbenă. Se presară leuştean tocat fie la servire, fie în vas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu