marți, 11 noiembrie 2014

Cum alegem vasele de gătit
Alegerea vasului potrivit pentru fiecare fel de mâncare va ţine cont de felul de mâncare preparat, numărul de porţii pe care ne propunem să-l preparăm şi de capacitatea maximă şi minimă de umplere a vasului (prezentată în capitolul Cum folosim vasele).
Întrucât vasele din seriile anterioare şi cele din seria nouă Smart (Z) au coduri diferite, le voi prezenta întâi pe cele noi, apoi pe cele corespondente din seria (TF) unde TF = vas cu baza acuterm compactă mare sau TP = vas cu baza acuterm compactă cu înălţime redusă), S = fără capac (la care poate fi folosit capacul oricărui vas de acelaşi diametru), LS = vase de frigere cu capac, B = vas cu capac bombat, V = vas oval, Z = logo Z pe grill.

Codificarea în seria nouă are următoarea semnificaţie: Z/TF = seria vaselor, cifrele cu albastru=volumul lor, iar cifrele cu negru reprezintă diametrul.
Pentru reuşita preparării hranei în Zepter, vă fac următoarele recomandări:

· Vasele de frigere şi grill-urile se pot folosi pentru fripturi, legume gratinate, legume sote, orez cu/fără legume, tarte pentru aperitive sau tarte cu fructe:

· Vasele cu pereţi mai înalţi decât vasele de frigere se pot folosi şi pentru preparatele de mai sus, (caz în care trebuie făcut testul picăturii de apă, pentru a vedea dacă vasul este la temperatura optimă de frigere, ţinând cont că indicaţia acului termocontrolului este întârziată uşor de înălţimea vasului), dar mai ales pentru feluri principale (de mâncare), cu sau fără sosuri:

· Vasele cu pereţii înalţi se folosesc pentru supe, ciorbe, piftie, colivă, gemuri, suc de roşii etc., cele cu diametrul de 20 sau 24 cm inclusiv pentru fierberea alimentelor cu capacul Syncro Clik, cu/fără coşuleţe:


În afara acestor vase (cilindrice sau ovale) există şi gama vaselor pătrate Zepter, numite Quadra:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu