Cum alegem vasele de gătit
Alegerea vasului
potrivit pentru fiecare fel de mâncare va ţine cont de felul de mâncare
preparat, numărul de porţii pe care ne propunem să-l preparăm şi de capacitatea
maximă şi minimă de umplere a vasului (prezentată în capitolul Cum folosim
vasele).
Întrucât vasele din
seriile anterioare şi cele din seria nouă Smart (Z) au coduri diferite, le voi
prezenta întâi pe cele noi, apoi pe cele corespondente din seria (TF) unde TF =
vas cu baza acuterm compactă mare sau TP = vas cu baza acuterm compactă cu
înălţime redusă), S = fără capac (la care poate fi folosit capacul oricărui vas
de acelaşi diametru), LS = vase de frigere cu capac, B = vas cu capac bombat, V
= vas oval, Z = logo Z pe grill.
Pentru reuşita
preparării hranei în Zepter, vă fac următoarele recomandări:
· Vasele de frigere şi
grill-urile se pot folosi pentru fripturi, legume gratinate, legume sote, orez
cu/fără legume, tarte pentru aperitive sau tarte cu fructe:
· Vasele cu pereţi mai
înalţi decât vasele de frigere se pot folosi şi pentru preparatele de mai sus,
(caz în care trebuie făcut testul picăturii de apă, pentru a vedea dacă vasul
este la temperatura optimă de frigere, ţinând cont că indicaţia acului
termocontrolului este întârziată uşor de înălţimea vasului), dar mai ales
pentru feluri principale (de mâncare), cu sau fără sosuri:
· Vasele
cu pereţii înalţi se folosesc pentru supe, ciorbe, piftie, colivă, gemuri, suc
de roşii etc., cele cu diametrul de 20 sau 24 cm inclusiv pentru fierberea
alimentelor cu capacul Syncro Clik, cu/fără coşuleţe:
În afara acestor vase (cilindrice sau ovale)
există şi gama vaselor pătrate Zepter, numite Quadra:







Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu