Ingrediente:
·
fâşii
de piept de pui
·
2
ouă
·
făină
·
seminţe
susan
·
mirodenii
·
amidon
alimentar
Preparare:
Se trec fâşiile de carne prin pudră de
amidon, se bat ouăle cu făina, se
adaugă susanul, mărarul şi alte mirodenii,
funcţie de gust. În compoziţia rezultată (trebuie să fie ca un aluat gros de
clătite) se adaugă fâşiile de piept.
Se încălzeşte vasul de frigere/grătarul sau
frying pan-ul la jumătatea zonei verzi, se adaugă ulei astfel încât să acopere
fundul vasului, dar să nu depăşească ½ din grosimea cărnii, se aşteaptă câteva
secunde să se încălzească şi uleiul apoi se adaugă, scurse de excesul de aluat,
bucăţile de pui, se pune capacul şi se opreşte focul.
După 2-3 minute (când se aude sfârâitul) se
întorc şi pe cealaltă parte. Dacă se fac mai multe serii se repetă operaţia. Se pot prăji în aceleaşi condiţii şi chiftelele
(dar vasul trebuie să fie mai larg la fund), avantajul fiind că nu se mai face
spumă, se foloseşte mult mai puţin ulei care nu ajunge la punctul de fum, deci
sunt mult mai sănătoase.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu