MÂNCARE DE DOVLEAC
·
2
ardei diferit coloraţi
·
2
cepe
·
1
morcov cubuleţe
·
1/2
ţelină cubuleţe mici
·
1pătrunjel
rădăcină cubuleţe mici
·
300-400
g dovleac cubuleţe mici
·
300-400
g ciuperci din conservă (opţional)
· 200 g fasole boabe neagră (conservă)
· ulei
· mărar
şi pătrunjel tocat fin (opţional)
· foi
de dafin, seminţe de chimen – după gust
· sare,
piper
· 1-2 linguri pastă de tomate
Preparare:
Se spală şi se taie toate legumele în afara
dovleacului, care se trag în 1-2 linguri ulei. Se adaugă 1 ceşcuţă de apă şi se
aşează pe foc mic. Se fierb circa 10-15 minute, după care se pun boabele de
fasole, scurse de zeamă şi cubuleţele de dovleac.
Se adaugă mirodeniile, se potriveşte de sare
şi se mai continuă fierberea încă 10 minute, după care se adaugă pasta de
tomate şi se mai lasă vasul pe foc încă 5 minute, apoi se opreşte focul. Se
adaugă verdeaţa şi se lasă vasul acoperit, până se răceşte.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu