miercuri, 12 noiembrie 2014

MÂNCARE DE DOVLEAC
Ingrediente:
·  2 ardei diferit coloraţi
·  2 cepe
·  1 morcov cubuleţe
·  1/2 ţelină cubuleţe mici
·  1pătrunjel rădăcină cubuleţe mici
·  300-400 g dovleac cubuleţe mici
·  300-400 g ciuperci din conservă (opţional)
·  200 g fasole boabe neagră (conservă)
·  ulei
·  mărar şi pătrunjel tocat fin (opţional)
·  foi de dafin, seminţe de chimen – după gust
·  sare, piper
·  1-2 linguri pastă de tomate
Preparare:
Se spală şi se taie toate legumele în afara dovleacului, care se trag în 1-2 linguri ulei. Se adaugă 1 ceşcuţă de apă şi se aşează pe foc mic. Se fierb circa 10-15 minute, după care se pun boabele de fasole, scurse de zeamă şi cubuleţele de dovleac.

Se adaugă mirodeniile, se potriveşte de sare şi se mai continuă fierberea încă 10 minute, după care se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă vasul pe foc încă 5 minute, apoi se opreşte focul. Se adaugă verdeaţa şi se lasă vasul acoperit, până se răceşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu