duminică, 16 noiembrie 2014

OMLETĂ
Ingrediente:
·  6-8 ouă
·  ardei gras divers colorat, tăiat fâşii subţiri şi mici
·  ceapă
·  măsline sau ciuperci
·  rondele fine de roşii
·  şuncă afumată /cârnăciori/ alte mezeluri
·  caşcaval ras
·  sare, piper
·  pătrunjel/mărar tocat
Preparare:
Se taie legumele rondele/bucăţi foarte fine şi, cu excepţia roşiilor, se adaugă în ouăle bătute, mezelurile, sarea şi mirodeniile.
Se încălzeşte vasul de frigere/frying pan la intrarea în zona verde, se adaugă 2-3 picături ulei, se roteşte vasul astfel încât uleiul să acopere fundul vasului,  apoi se adaugă compoziţia de mai sus.
Se aşează rondele de roşii, se presară cu verdeaţă, şi caşcaval ras.

Se acoperă cu capac şi, din când în când se şterge aburul din capac, până omleta este gata.      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu