OREZ CU LEGUME
·
3
măsuri apă
· 1
măsură orez
·
2-3
cepe (verzi)
·
1
morcov rondele fine
·
1-2
ardei graşi: roşu, galben sau verde
· ulei
· sare,
piper
· pătrunjel
tocat
Preparare:
Apa şi orezul se pun la
fiert într-un vas Zepter până se umflă orezul.
Se dă de-o parte.
Se curăţă, se spală
legumele şi se taie fâşii foarte fine sau rondele (se poate folosi şi mix de
legume congelate, dar în acest caz se micșorează cantitatea de apă la 2 măsuri).
Se trag legumele în 2-3 linguri de ulei. Se pun peste orez, se adaugă
mirodeniile, se potriveşte de sare, se pune
vasul pe foc mic şi se lasă până ce acul indicator ajunge în mijlocul zonei
verzi, apoi se dă deoparte. Când ajunge acul indicator în zona galbenă, se mai adaugă
1-2 linguri ulei (dacă este cazul, după gust) şi verdeaţa.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu