SALATĂ BOEUF – RAPIDĂ
Ingrediente:
· 2 ouă
· 1
linguriţă muştar
· zeamă de la 1/2 lămâie
· ulei
· 2-3
morcovi
· 100-200
g mazăre boabe
· 3-5
cartofi
· castraveţi
şi gogoşari muraţi
· 300-500
g carne de vită
· ţelină
(facultativ)
Preparare:
Se curăţă morcovii şi cartofii şi se taie
cubuleţe, apoi se fierb împreună cu mazărea şi 2-3 linguri apă într-un vas Zepter. Cartofii se pot
fierbe/coace, întregi sau decojiţi. Se pun la scurs în vasul strecurătoare.
Carnea se fierbe separat, fie în apă, fie se
înăbuşă în sucul propriu (ca pentru mâncare), apoi se taie bucăţi mai mici care
se mărunţesc cu MixSy (are un aspect foarte interesant de fibră şi compoziţia
finală va fi foarte omogenă).
Pentru fierberea cărnii şi legumelor se poate monta un sistem format dintr-un vas cu bază acutermă, în care vom pune apă pentru fierberea cărnii (când se doreşte ca zeama rezultată să fie folosită pentru o ciorbă, se clocoteşte apa înainte, se adaugă carnea şi se spumuieşte, dacă este cazul) apoi peste vas, se aşează vasul trecurătoare (sip-ul Zepter) umplut cu legumele tăiate cubuleţe sau întregi, urmând a le toca ulterior fierberii, după gustul fiecăruia.
Peste sip se aşează capacul şi se fierbe, totul cca. 15 minute de la ajungerea acului termocontrolului la jumătatea zonei verzi, la foc potrivit mai întâi, apoi pe foc mic. Se ridică capacul şi se încearcă legumele. Dacă mai este nevoie se mai lasă 5 minute pe foc mic.
Castraveţii şi gogoşarii bucăţi mai mici se
toacă în „moara” lui MicSy, la viteza 1 prin apăsare întreruptă a primului
buton (nu continuu). Se lasă să se scurgă bine într-un alt vas strecurătoare,
eventual, dacă nu este suficient, se storc uşor, pentru a nu rămâne prea
zemoase.
Se
amestecă toate într-un vas peste împreună cu maioneza (maioneza făcută din oul
întreg este mult mai uşoară, mai uşor de digerat datorită albuminei din albuş.
Culoarea este însă mai albă).

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu