SUPA de pui cu tăieţei
· 600-800 g bucăţele carne de pui
(piept, de preferat)
· 1 ceapă mare
· 1-2 ardei divers colorat
· 1-2 morcovi
· 3-4 cartofi (dacă nu folosiţi paste
făinoase, sau după preferinţă)
· 200 g rădăcină de ţelină
· 1 pătrunjel/păstârnac rădăcină
· apă
· 2 ouă
· tăiţei sau fidea
· sare, piper, busuioc
· 1 legătură pătrunjel
Preparare:
Se
pune vasul cu apă pe foc şi se fierbe apa în clocot.
Se pun bucățele de carne, se lasă să de 2-3 clocote (se ia spuma, dacă se
formează), se reduce focul, se adaugă legumele mărunţite după preferinţă, se
potriveşte de sare şi se mai lasă 10-15 minute.
Se adaugă pastele, mirodeniile şi ouăle
bătute, se lasă 1-2 minute şi se opreşte focul. Fierberea va continua, nu se ridică
capacul până la coborârea acului în zona galbenă. Se presară pătrunjel tocat
fie la servire, fie în vas.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu