Cum folosim capacul ZEPTER SYNCRO CLIK®
Pentru gătirea rapidă a alimentelor,
în special a celor care fierb de regulă greu (fasole teci sau boabe, unele
cereale, carne etc.) utilizarea capacului patentat Syncro-Clik conduce la
economisirea a 80% din timp şi 60% din energie.
Fierberea sub presiune păstrează
nutrienţii, presiunea din vas
este redusă mult faţă presiunea care ia naştere în oalele sub presiune
obişnuite.
Capacele cu diametru de 20 sau 24 cm sunt
compatibile cu diferite vase Zepter pe care le închid ermetic, printr-o
simplă răsucire a butonului ce include termocontrolul, folosind
doar două degete (un simplu clik).
La
începutul preparării alimentelor vasele se pot pune pe o sursă de căldură mai
puternică („foc tare”) până se ridică butonul mic roşu, semn că în vas a
început fierberea, după care se reduce intensitatea sursei şi se continuă
gătirea conform instrucţiunilor (de exemplu cca. 40 minute pentru
sarmale/fasole boabe/carne vită, 10-15 minute pentru varză crudă/fasole teci/
orez sau alte legume).
Atâta
timp cât în vas este presiune, capacul nu va permite deschiderea vasului.
Suprapresiunea formată accidental se evacuează în siguranţă prin valva cu care
este prevăzut acest capac, eliminând riscul de accidente.
Sunt
simplu de utilizat, spălat şi întreţinut şi menţin căldura în vas timp
îndelungat.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu