vineri, 21 noiembrie 2014

 CHIMENUL
A fost utilizat încă din cele mai îndepărtate vremuri, ca mirodenie şi plantă de leac, deoarece este bogat în vitaminele B3, B6, B9, C, E, fier, cupru, zinc, calciu, potasiu, fibre. Gustul este picant iar aroma uşor dulce şi înţepătoare. Se foloseşte în mâncărurile pe bază de varză, supe, cu brânză, produse de panificaţie/patiserie şi în salate, ca plantă.

Combate răceala, durerile de gât, tusea, astmul, bronșita sau alte probleme respiratorii, eczemele. Sunt recomandate la stările de greață,  tulburările digestive, inflamaţii, constipaţie, colici sau insomnie.
Extermină celulele canceroase in cazul cancerului de prostată,  pancreas, colon şi atacă celulele rezistente la chimioterapie. Are efect antioxidant şi antiinflamator. Întărește imunitatea, ajută la slăbire, are efecte benefice asupra bolilor de inima. Este un diuretic excelent şi ajută la descompunerea grăsimilor, eliberând apa stocată în celulele grase. Femeile însărcinate sau cele care alăptează şi cele ce suferă de cancer uterin, ovarian sau mamar .           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu