MÂNCARE DE CARTOFI CU CARNE/AFUMĂTURĂ
·
500
g ciolan afumat/kaizer/guşă/slănină
· (carne
cubuleţe)
·
2-3
cepe
·
2
morcovi
·
1
ţelină mică
·
2
ardei graşi roşu şi verde
·
1
kg cartofi tăiaţi cubuleţe
· ulei
· pătrunjel
şi tarhon tocat fin
· sare,
dafin, piper, cimbru
· pastă de tomate/roşii cubuleţe
Preparare:
Se
curăţă şi se spală legumele. Dacă afumătura este pre-fiartă (moale) se
rumeneşte uşor cu/fără ulei împreună cu ceapa, morcovii, ardeiul şi ţelina. Se
lasă 2-3 minute să se înmoaie, apoi se adaugă bucăţile de cartofi, 1-2 căni de
apă şi sarea.
Când acul
termocontrolului ajunge la jumătatea lui verde (focul fiind
potrivit spre mic) se adaugă pasta de tomate/sucul de roşii, mirodeniile se mai lasă 5-10 minute
acoperit, nu mai ridicăm capacul şi se ia vasul de pe sursa de căldură,
fierberea continuând datorită acumulării căldurii la baza vasului.
Dacă afumătura este uscată şi fără grăsime,
se adaugă după rumenire apă, cât să o acopere, se fierbe până se înmoaie uşor,
apoi se adaugă restul legumelor.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu