miercuri, 12 noiembrie 2014

MÂNCARE DE CARTOFI CU CARNE/AFUMĂTURĂ
Ingrediente:
·  500 g ciolan afumat/kaizer/guşă/slănină
·  (carne cubuleţe)
·  2-3 cepe
·  2 morcovi
·  1 ţelină mică
·  2 ardei graşi roşu şi verde
·  1 kg cartofi tăiaţi cubuleţe
·  ulei
·  pătrunjel şi tarhon tocat fin
·  sare, dafin, piper, cimbru
·  pastă de tomate/roşii cubuleţe
Preparare:
Se curăţă şi se spală legumele. Dacă afumătura este pre-fiartă (moale) se rumeneşte uşor cu/fără ulei împreună cu ceapa, morcovii, ardeiul şi ţelina. Se lasă 2-3 minute să se înmoaie, apoi se adaugă bucăţile de cartofi, 1-2 căni de apă şi sarea.         
                                                                                               
Când acul termocontrolului ajunge la jumătatea lui verde (focul fiind potrivit spre mic) se adaugă pasta de tomate/sucul de roşii, mirodeniile se mai lasă 5-10 minute acoperit, nu mai ridicăm capacul şi se ia vasul de pe sursa de căldură, fierberea continuând datorită acumulării căldurii la baza vasului.
Dacă afumătura este uscată şi fără grăsime, se adaugă după rumenire apă, cât să o acopere, se fierbe până se înmoaie uşor, apoi se adaugă restul legumelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu