Ingrediente:
· 1
pachet foi de plăcintă (nu foietaj)
· unt
· amestec
de legume congelat (ciuperci, ardei, conopidă, cartofi, brocoli,
ceapă, morcovi
etc., fără porumb)
· şuncă
afumată (cârnăciori, sau alte mezeluri, carne pui fâşiuţe, ficăţei)
· 3
linguri făină
· 3
ouă
· mirodenii
Preparare:
Se dezgheaţă foile de plăcintă, se ung între
ele cu unt moale/topit (eu prefer unt moale).
Se rumenesc mezelurile (ficăţeii) mărunţite,
cu 1 lingură ulei într-un vas Zepter preîncălzit la începutul zonei verzi, pe
flacără medie. Se acoperă 3-5 minute (mai mult pentru ficăţei, sau carne de
pui) apoi se adaugă legumele. Se lasă să se înăbuşe şi acestea. Între timp se
aşează foaia într-un vas Zepter (este de preferat un vas mai puţin înalt – de
frigere de exemplu), uns pe fund şi
pereţi cu unt unde veţi aşeza pentru copt tarta, este suficient sa acoperiţi
fundul şi maxim 3 cm, pe pereţi.
Când umplutura este gata şi răcită puţin, nu
fierbinte (eu o scot într-o farfurie şi o separ astfel şi de sucul lăsat), se
aşează umplutura şi, pentru a nu fi exces de foaie, acesteia i se taie colţurile
şi se aşează uniform pliurile.
Peste umplutură se toarnă aluatul rezultat
din baterea ouălelor cu făina şi mirodeniile.
Se pune capacul şi se aşează pe flacără
medie.
Se coace prin ştergerea regulată a aburului
din capac (la 3-5 minute), până se întăreşte. Acul termocontrolului trebuie
menţinut în prima treime a zonei verzi. Dacă este nevoie, se dă vasul la o
parte de pe foc şi se şterge regulat aburul.
Când s-a întărit, se adaugă caşcavalul ras şi
se dă la o parte de pe foc. Se mai lasă câteva minute şi apoi se scoate pe un
platou.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu