miercuri, 12 noiembrie 2014

MUSACA DE CARTOFI
Ingrediente:
·  500-700 g carne tocată
·  3 ardei graşi: roşu, galben şi verde
·  1-2 cepe tocate fin
·  1 morcov ras fin
·  cca.1 kg cartofi, tăiați rondele de 3-4 mm grosime, şterse de apă
·  ulei
·  sare, piper, cimbru, dafin, busuioc
·  mărar sau pătrunjel tocat mărunt
Preparare:
Se amestecă legumele tocate fin cu carnea tocată, sare şi mirodenii. Se pune compoziţia într-un vas Zepter pe flacără medie. Când iese firul de abur pe lângă capac, se opreşte focul şi se lasă vasul acoperit deoparte. Se recomandă ca înăbuşirea cărnii să se facă într-un vas cu acelaşi diametru ca al vasului în care se montează musacaua.
În alt vas cu pereţi puţin înalţi se pune puţin ulei (cât 1/2 din grosimea rondelelor de cartofi) şi se prăjesc uşor feliile de cartofi. Când sunt gata pe o parte şi pe cealaltă, se scot şi se aşează pe baza vasului unde se face musacaua. Se continuă prăjirea cartofilor din stratul de deasupra.
Peste primul strat se aşează carnea, care este deja legată (o scoatem cu o spatulă mai lată). Se pune al doilea strat de cartofi, sucul de roşii sau pasta de tomate diluată în puţină apă şi zeama rămasă de la carne. Se aşează vasul pe foc mediu.

Când acul indicator ajunge la jumătatea zonei verzi se opreşte focul. Nu se ridică capacul încă 10-15 minute. Dacă se doreşte (arată foarte bine şi fără ou, iar musacaua este destul de legată) înainte de oprirea focului se poate adăuga un ou bătut spumă (cu MixSy), dar atunci se mai lasă 2-3 minute pe foc şi se şterge regulat aburul din capac. Se poate adăuga în loc de ou caşcaval ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu