DROB CU FICAT DE PUI
· 750 g ficat de pui curățat și spălat
· 2 cepe
· 1 ceașcă orez prefiert scurs bine
· mărar
· pătrunjel
· piper
· sare
· 2 ouă
· 2 linguri ulei
Preparare:
Se pun ficățeii într-un vas rece Zepter, nu
foarte înalt în pereți, se pun pe foc potrivit spre mic și, când se ajunge la
jumătatea lui verde, se oprește focul. În alt va se călește în puțin ulei 1
ceapă, se adaugă ficatul și se mixează ușor (nu ca pateul, ficatul să rămână
bucăți fine). Se călește orezul cu cealaltă ceapă și se amestecă cu ficatul,
mirodeniile și verdeața, se adaugă ouăle bătute și uleiul (pentru ca pasta
rezultată să se adune).
Un vas Zepter cu bază acutermă și nu foarte
înalt în pereți se tapetează cu hârtie de copt care se răsfrânge peste vas (de
exemplu vasul de 2 l, ᴓ 20 cm), fiind prinsă cu capacul.
Marginile foarte mari se decupează cu foarfeca
Se aşează compoziția pe focul cel mai mic.
Când se ajunge la jumătatea lui verde se
ridică capacul și se vede starea drobului. Dacă este gata îl luăm de pe foc,
dacă nu, mai lăsăsm până când acul termocontrolului ajunge la sfârșitul zonei
verzi.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu