
GHIVECI (CU CARNE)
Ingrediente:
· ciuperci· morcovi
· ceapă
· ardei gras roşu şi verde
· conopidă/broccoli
· cartofi
· pătrunjel tocat fin
· 1 ceapă mică
· sare, piper
· carne cubuleţe
· pastă de tomate/roşii cubuleţe
Preparare:
Se curăţă şi se spală legumele şi carnea şi apoi se toacă felii/cubuleţe fine.
Într-un vas Zepter încălzit până acul termocontrolului ajunge la sfârşitul zonei galbene se pun bucăţile de carne. Se întorc pe toate părţile, până se albesc. Aceasta operaţie se poate face, funcţie de gusturi, cu/fără ulei.
Dacă nu aţi folosit ulei, după albirea cărnii se adaugă 2-3 linguri, se înmoaie puţin ceapa, pentru a dispărea mirosul, morcovii, pentru a potenţa betacarotenul, apoi se adaugă restul de legume.
Funcţie de tipul legumelor (cu mai multă sau mai puţină apă) se adaugă 1-2 căni apă, sare şi când acul termocontrolului ajunge la jumătatea lui verde (focul fiind potrivit spre mic) se adaugă pasta de tomate/sucul de roşii, verdeaţa şi mirodeniile se mai lasă 5-8 minute acoperit, nu mai ridicăm capacul şi se ia vasul de pe sursa de căldură, fierberea continuând datorită acumulării căldurii la baza vasului.
Capacul se ridică atunci când acul indicator intră în zona galbenă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu