duminică, 16 noiembrie 2014

CHIFTELE MARINATE
Ingrediente:
·    morcov
·    ţelină
·    mărar sau pătrunjel
·    ceapă şi usturoi tocate fin
·    carne tocată
·    mirodenii
·    sare
·    eventual se adaugă pâine înmuiată/cartofi raşi
·    1-2 cepe
·    1 morcov
·    fâşiuţe de ardei gras divers colorat
·    pastă/suc de roşii
·    mirodenii (foaie dafin, piper, cimbru, busuioc, puţin tarhon)
·    1 legătură pătrunjel tocat fin
Preparare:
Se pregătesc chiftelele, se aşează pe un platou. Pentru prăjire nu este nevoie să le daţi prin făină. Folosiţi un vas de prăjire Zepter de 1,5 / 2,7 l. Uleiul trebuie să fie de 1/2 din grosimea chiftelei şi chiar mai puţin dacă carnea are şi grăsime. Focul este potrivit.
După ce sunt prăjite toate chiftelele, se aşează într-un vas cu pereţi mai înalţi (de 4 sau 5,6 l) se adaugă peste ele legumele trase separat în puţin ulei de măsline, întru-un vas de frigere, apă – cât este necesar, nu mai mult de nivelul ingredientelor, mirodeniile, pasta de tomate, se potriveşte de sare şi se aşează pe foc potrivit.

Când intră în verde se diminuează intensitatea focului, iar după ce ajunge acul indicator la jumătatea zonei verzi se poate opri focul. Fierberea va continua. Când intră acul în zona galbenă, se adaugă verdeaţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu