CHIFTELE MARINATE
Ingrediente:
·
morcov
·
ţelină
·
mărar sau pătrunjel
·
ceapă şi usturoi
tocate fin
·
carne tocată
·
mirodenii
·
sare
·
eventual se adaugă
pâine înmuiată/cartofi raşi
·
1-2 cepe
·
1 morcov
·
fâşiuţe de ardei
gras divers colorat
·
pastă/suc de roşii
·
mirodenii (foaie
dafin, piper, cimbru, busuioc, puţin tarhon)
·
1 legătură
pătrunjel tocat fin
Preparare:
Se pregătesc chiftelele, se aşează pe un
platou. Pentru prăjire nu este nevoie să le daţi prin făină. Folosiţi un vas de
prăjire Zepter de 1,5 / 2,7 l. Uleiul trebuie să fie de 1/2 din grosimea
chiftelei şi chiar mai puţin dacă carnea are şi grăsime. Focul este potrivit.
După ce sunt prăjite toate chiftelele, se
aşează într-un vas cu pereţi mai înalţi (de 4 sau 5,6 l) se adaugă peste ele
legumele trase separat în puţin ulei de măsline, întru-un vas de frigere, apă –
cât este necesar, nu mai mult de nivelul ingredientelor, mirodeniile, pasta de
tomate, se potriveşte de sare şi se aşează pe foc potrivit.
Când intră în verde se diminuează
intensitatea focului, iar după ce ajunge acul indicator la jumătatea zonei
verzi se poate opri focul. Fierberea va continua. Când intră acul în zona
galbenă, se adaugă verdeaţa.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu