duminică, 16 noiembrie 2014

MĂMĂLIGĂ
Ingrediente:
·   2,5 măsuri apă
·   1 măsură mălai
·   sare
Preparare:
Se fierbe apa (cu sare) într-un vas Zepter cu pereţi mai înalţi (dacă folosim ca măsură vasul gradat de la MixSy se recomandă un vas peste 3 l cu Æ 20 cm - pentru a fi mai uşor de scos).
Când clocoteşte se toarnă mălaiul în ploaie, amestecând energic cu un tel. Se continuă amestecarea până ce dispare spuma rezultată (cca. 2 minute), se acoperă cu capacul, se opreşte focul şi se lasă 30 minute deoparte.

După aceea se desprinde cu cuţitul în lateral, de pe pereţii vasului, se clatină vasul de 2-3 ori, se aşează platoul peste vas şi se răstoarnă mămăliga. Vasul va rămâne perfect curat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu