Ingrediente:
·
500
g ciolan afumat/kaizer/guşă/slănină/jumeri
· (carne
cubuleţe)
·
2-3
cepe
·
1-2
verze tăiate fideluţă
· ulei
· sare
· mărar
şi tarhon tocat fin
· sare,
piper, dafin, cimbru, seminţe de mărar
· pastă de tomate/roşii cubuleţe
Preparare:
Se găteşte în mod
similar cu mâncarea de cartofi, fără a se mai adăuga ardei, morcov şi ţelină.
Dacă varza este murată se adaugă apă pentru fierbere (cantitatea diferă funcţie
de vas şi de apa pe care o mai conţine varza), dacă este proaspătă, se taie, se
freacă cu sare (dacă are prea multă zeamă se mai scurge din ea), se pune în vas
şi se adaugă inclusiv sucul de roşii/pasta de tomate de la început. Se aşează
vasul pe foc, mai întâi la foc potrivit, apoi, după ce iese primul firicel de
abur, la foc mic circa 20-25 minute. Varza gătită în acest mod este crocantă,
nu fiartă.
Pentru scurtarea timpului de gătire se poate folosi capacul Syncro Clik. Se procedează astfel: varza tocată se aşează în straturi alternante cu carnea afumată şi ceapa tăiată, se adaugă mirodeniile, 2-3 linguri ulei (opţional, dacă avem carne afumată mai slabă) şi pasta de tomate/roşiile, dacă varza este murată se adaugă şi 1 ceaşcă de apă (dacă este crudă nu mai este nevoie) se montează capacul adecvat vasului.
Se aşează vasul întâi la foc mai mare, până
ce se ridică ştiftul roşu, după care focul se reduce la minim şi se continuă
fierberea circa 15-20 minute. Se lasă vasul să se răcească până ce acul
termocontrolului ajunge în zona galbenă, se desface capacul şi se adaugă
verdeaţa. Se acoperă vasul încă 3-5 minute.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu