duminică, 30 noiembrie 2014

Peşte la grătar
Se recomandă ca peştele să fie proaspăt, dezosat şi nu foarte gros. Peştele decongelat se poate fărâma, mai ales dacă nu a fost păstrat la rece în mod corespunzător (dezgheţat şi recongelat). Peştele proaspăt şi congelat de Dvs. se dezgheaţă treptat, la temperatura camerei.
Dacă aveţi suficient timp, presăraţi pe peşte mirodenii şi lăsaţi la rece 2 – 3 ore.
Bucăţile de peşte se zvântă bine de apă, se unge pe toate părţile cu ulei şi se aşează pe grătarul pregătit pentru frigere (jumătatea zonei vezi). Imediat cum sfârâie, se întoarce pe cealaltă parte, se pune capacul şi se opreşte focul. Peştele iese semiînăbuşit, dar cu foarte puţină grăsime absorbită.


Dacă peştele este foarte slab se recomadă aşezarea lui pe hârtie de copt chiar neunsă. Este ideal pentru diete când grăsimile sunt interzise. O altă variantă este împăturirea în hârtie de copt.

În ambele situaţii grătarul se pregăteşte ca pentru friptură, apoi fie se aşează hârtia şi peştele uns sau nu cu ulei, fie se aşează bucăţile împăturite în hârtie. Se presează uşor, să se aşeze pe fundul vasului, se pune capacul, apoi după 2-3 minute se întoarce pe partea cealaltă. Se acoperă iar şi se monitorizează starea de frigere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu