miercuri, 12 noiembrie 2014

VARZĂ À LA CLUJ
Ingrediente:
·  1 kg carne tocată (amestec porc şi vită)
·  2-3 cepe
·  1 ceaşcă orez spălat
·  1-2 verze murate tăiate fideluţă
·  ulei
·  mărar tocat fin
·  sare, piper, dafin, cimbru, seminţe de mărar
·  pastă de tomate/roşii cubuleţe
Preparare:

Toacă ceapa şi se amestecă în carne alături de mirodenii şi orezul spălat. Se aşează într-un vas cu pereţi înalţi un strat de varză, unul de carne, ultimul fiind varză. Se presară pasta de tomate şi se adaugă 1-2 căni apă. Se acoperă fie cu capacul vasului, fie cu capacul Syncro Clik. Fierberea este diferită ca durată, sub presiune fiind de 15-20 minute, fără capac Syncro Clik cca. 30-35 minute. Timpul de gătire depinde în mare măsură de intensitatea sursei de căldură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu