miercuri, 12 noiembrie 2014

MÂNCARE DE BAME
Ingrediente:
·  2 kg bame
·  2 cepe
·  1 morcov ras
·  1/2 ţelină rasă
·  1 ardei roşu tăiat fâşii mici
·  ulei
·  mărar şi pătrunjel tocat fin
·  foi de dafin, cimbru, tarhon – după gust
·  sare, piper
·  pastă de tomate/roşii cubuleţe
Preparare:
Se curata bamele şi se lasă în apă rece cu puţin oţet 1-2 ore, se scurg şi se spală bine cu apă rece.. Se taie legumele bucăţele şi se călesc în 2-3 linguri ulei. Se adaugă bamele, mirodeniile şi sarea, apoi apă cât este necesar pentru obţinerea cantităţii de sos dorite şi cubuleţele de roşii. Se acoperă vasul cu capac şi se pune pe foc, mai întâi la foc potrivit, apoi, după ce iese primul firicel de abur, la foc mic circa 20-25 minute. Se adaugă pasta de tomate (dacă nu s-au folosit cubuleţe de roşii), verdeaţa, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă vasul acoperit, fără foc, încă 5-10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu