Ingrediente:
·
500-700
g carne cubuleţe
·
2-3
cepe
·
1-2
morcovi raşi
·
5-6
căţei usturoi
·
1,5
kg fasole teci (proaspătă sau congelată)
·
ulei
· mărar
şi pătrunjel tocat fin
· sare,
piper, dafin, cimbru
· pastă de tomate/roşii cubuleţe
Preparare:
Se curăţă,
spală şi toacă legumele. Carnea scursă de apă se taie bucăţi şi se rumeneşte uşor în vas Zepter adus la
intrarea în verde. Se lasă 2-3 minute, se întoarce pe partea cealaltă încă 2-3
minute, se adaugă eventual 2-3 linguri ulei şi ceapa, morcovul, ţelina etc. (după
preferinţă) la foc potrivit.
Se lasă încă 5 minute şi se adaugă fasolea şi
1-2 căni apă. Se continuă încălzirea fără a mai ridica capacul până acul
indicator ajunge în mijlocul zonei verzi, se adaugă sucul de roşii/pasta
tomate, verdeaţa, usturoiul pisat/tocat, foi dafin, piper, cimbru etc., se
acoperă şi se ia de pe foc. Nu se mai ridică capacul până nu ajunge acul
indicator în zona galbenă.
Atenţie!
Funcţie de calitatea tecilor (mai
deshidratate/aţoase/bătrâne) este posibil ca la jumătatea zonei verzi, aceasta
să nu fie pătrunsă. Atunci se ia de pe foc în momentul în care pe lângă capac
iese un firicel de abur, se lasă să se continue fierberea în vas 10-15 minute,
se încearcă din nou starea tecilor, dacă mai este nevoie se mai pune pe foc
până ajunge acul la jumătatea zonei verzi şi se procedează ca mai sus.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu