miercuri, 12 noiembrie 2014

MÂNCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE
Ingrediente:
·       500-700 g carne cubuleţe
·       2-3 cepe
·       1-2 morcovi raşi
·       5-6 căţei usturoi
·       1,5 kg fasole teci (proaspătă sau congelată)
·       ulei
·       mărar şi pătrunjel tocat fin
·       sare, piper, dafin, cimbru
·       pastă de tomate/roşii cubuleţe
Preparare:
Se curăţă, spală şi toacă legumele. Carnea scursă de apă se taie bucăţi  şi se rumeneşte uşor în vas Zepter adus la intrarea în verde. Se lasă 2-3 minute, se întoarce pe partea cealaltă încă 2-3 minute, se adaugă eventual 2-3 linguri ulei şi ceapa, morcovul, ţelina etc. (după preferinţă) la foc potrivit.            
                                                                     
Se lasă încă 5 minute şi se adaugă fasolea şi 1-2 căni apă. Se continuă încălzirea fără a mai ridica capacul până acul indicator ajunge în mijlocul zonei verzi, se adaugă sucul de roşii/pasta tomate, verdeaţa, usturoiul pisat/tocat, foi dafin, piper, cimbru etc., se acoperă şi se ia de pe foc. Nu se mai ridică capacul până nu ajunge acul indicator în zona galbenă.
Atenţie!

Funcţie de calitatea tecilor (mai deshidratate/aţoase/bătrâne) este posibil ca la jumătatea zonei verzi, aceasta să nu fie pătrunsă. Atunci se ia de pe foc în momentul în care pe lângă capac iese un firicel de abur, se lasă să se continue fierberea în vas 10-15 minute, se încearcă din nou starea tecilor, dacă mai este nevoie se mai pune pe foc până ajunge acul la jumătatea zonei verzi şi se procedează ca mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu