vineri, 7 noiembrie 2014

COMPONENŢA VASELOR


Baza acuterm-compactă (ZAC), patentată, triplă, este inima metodei corecte şi permanente de a prepara hrană sănătoasă. Este realizată din metale uşoare în trei straturi: inductiv şi acumulativ / conductiv. Este coprimată la o presă ce exercită o presiune de 2.000 de tine (nu e lipită sau sudată). Este indestructibilă, compactă şi nu se deformează în timpul utilizării. ZAC acumulează rapid căldura, transferând-o conţinutului din vas, iar gătirea are loc la temperaturi scăzute. Economiseşte până la 70% din alimente şi energie. Se poate folosi pe toate sursele de căldură, inclusiv cele cu inducţie.                                                                                                                


Pereţii/corpul vasului ZEPTER – mereu mai reci decât baza, permit condensarea lichidului nutritiv şi crearea circuitului închis.

 

Termocontrolul ZEPTER – Cu ajutorul lui se controlează termic procesul de gătire. El are trei zone:

®   zona galbenă: pentru etapa de preîncălzire, când, în operaţia de gătire, alimentele/apa încep să  se încălzească datorită radiaţiei termice a fundului vasului; În această etapă vasul poate fi folosit şi pentru încălzirea mâncării, sau pentru a păstra caldă mâncarea/grătarul sau felurile care se servesc mai târziu la o masă.

Datorită formei (pătrate, ovale, rotunde) şi aspectului lor (sunt ele însele suficient de decorative) vasele pot fi folosite şi la servire, deoarece se poate pune direct pe masă, aşezându-se pe capac şi se poate servi direct din el (nu mai sunt necesare alte platouri). Şi capacele singure sau combi bolurile pot fi folosite ca vase de servire.

®   zona verde: este zona de gătire, acum se formează un circuit special al aburului în interiorul vasului, care asigură fierberea uniformă a alimentelor de diferite consistente, astfel încât cele mai moi fierb odată cu cele mai fibroase, iar toate împreună rămân cu formele iniţiale fără să se sfărâme (a nu se mesteca inutil în mâncare). Acest aspect este foarte important pentru soteurile sau garniturile de legume. Dacă sunt respectate temperaturile necesare pregătirii diferitelor mâncăruri şi nu se depăşesc timpii de gătire, culorile rămân foarte vii, incomparabile cu cele ale legumelor fierte în vasele obişnuite.

Temperatura de gătire depinde de natura şi dimensiunea sursei de căldură, iar timpul necesar se deprinde funcţie de primul aspect, exersând cu vasele, el depinzând de debitul de gaz al zonei, de tipul maşinii de gătit etc. Pe zona verde sunt trei puncte roşii care arată în ce etapa a gătirii se află vasul: primul: a început fierberea propriu-zisa; al doilea: este etapa de clocot, al treilea: procesul de gătire este terminat sau se poate începe frigerea/coacerea.

®  zona roşie: este zona în care temperatura se ridică la valori nerecomandate (supraîncindere) pentru o preparare corectă a hranei.

 

Marginea vasului:
·      este proiectată astfel încât să permită formarea peliculei de apă între capac şi micul şanţ din corpul   vasului, care etanşează interiorul acestuia atâta timp cât se menţine temperatura corespunzătoare de gătire;
·      nu permite prelingerea lichidelor pe peretele vasului în cazul în care nu este controlată corespunzător intensitatea sursei de căldură;
·      este mai rece decât baza vasului şi rămâne întotdeauna curată;
·      permite vărsarea conţinutului vasului într-un recipient strâmt fără utilizarea unei pâlnii;
·      asigură aşezarea sigură şi fermă a pieselor care alcătuiesc sistemul de gătire Zepter (sistemul permite gătirea mai multor feluri de mâncare pe aceeaşi sursă de energie, prin supraetajarea mai multor piese).        

Mânerele: - sunt rezultatele unor ani de cercetare şi testare strictă; nu permite încingerea şi  oferă multe caracteristici unice:
·    ergonomice şi elegante
·    rezistenţă excelentă la zgârieturi
·    design inteligent şi practic, permite sprijinirea capacului de vas
·    prindere fermă
·    manevrare sigură
·    pot fi introduse în cuptor (seria nouă – SMART – sunt în totalitate metalice)
·    simplu de curăţat
·    două dimensiuni
·    paletă largă de culori  



Capacul ZEPTER

Considerabil mai greu, nu permite conţinutului din vas să se prelingă şi asigură prepararea în circuit închis a alimentelor care se gătesc în sucul propriu, ce rămâne în vas. Vaporii eliberaţi se ridică spre capac, care e întotdeauna mai rece decât vasul. În contact cu acesta, vaporii condensează şi revin în vas. Procesul se repetă până la gătirea completă a alimentelor. Pelicula de apă, formată între margine şi capac, închide ermetic vasul.

Compatibil cu toate vasele Zepter şi cu elementele multifuncţionale.

Capacul poate fi folosit  şi ca suport pentru vas, atunci când servim, sau ca platou/fructieră.

 

INTERIORUL VASELOR, prevăzute cu strat antiaderent (URA) - devine mai dur, nu este aplicat niciun strat ceramic, de teflon sau din orice alt material toxic, nu există riscuri pentru sănătatea dvs. vasele sunt indestructibile, rezistente, absolut sigure şi nu permit ca alimentele să se ardă.                    

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu