SALATĂ DE
VINETE
Ingrediente:
· vinete
nu foarte groase sau mari
· 1
ceapă
· sare
· ulei
· eventual
un dovlecel
Preparare:
Vinetele se spală şi se taie pe lung în
jumătate. Într-un vas Zepter nu foarte înalt, gol, rece şi se pune pe flacără
medie iar când acul termocontrolului ajunge la jumătatea zonei verde se aşează
jumătăţile de vinete cu partea vânătă pe fundul vasului.
Se acoperă cu capacul şi se lasă vasul pe
flacără medie. Când pe lângă capac iese un fir de abur, şi miroase a vinete
coapte, oprim focul şi lăsăm vinetele acoperite 10-15 minute.
După
aceste minute, ridicăm capacul, vedem dacă sunt pătrunse (depinde de grosimea
lor) prin înfigerea unei scobitori/furculiţe. Dacă nu sunt le mai punem puţin
pe foc. Dacă sunt coapte, se adună din coajă cu lingura şi se pun pe sita
Zepter (sau altă sită, emailată) să se scurgă de zeamă. Dacă avem mai multe vinete, se procedează la fel şi cu celelalte.
Apoi se prepară cu MixSy salata, folosind multicuţitul, cu sau
fără dovlecel fiert în abur într-un vas Zepter, cu sau fără maioneză.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu