duminică, 16 noiembrie 2014

SALATĂ DE VINETE
Ingrediente:
·  vinete nu foarte groase sau mari
·  1 ceapă
·  sare
·  ulei
·  eventual un dovlecel
Preparare:
Vinetele se spală şi se taie pe lung în jumătate. Într-un vas Zepter nu foarte înalt, gol, rece şi se pune pe flacără medie iar când acul termocontrolului ajunge la jumătatea zonei verde se aşează jumătăţile de vinete cu partea vânătă pe fundul vasului.
Se acoperă cu capacul şi se lasă vasul pe flacără medie. Când pe lângă capac iese un fir de abur, şi miroase a vinete coapte, oprim focul şi lăsăm vinetele acoperite 10-15 minute.
 După aceste minute, ridicăm capacul, vedem dacă sunt pătrunse (depinde de grosimea lor) prin înfigerea unei scobitori/furculiţe. Dacă nu sunt le mai punem puţin pe foc. Dacă sunt coapte, se adună din coajă cu lingura şi se pun pe sita Zepter (sau altă sită, emailată) să se scurgă de zeamă. Dacă avem mai multe vinete, se procedează la fel şi cu celelalte.

Apoi se prepară cu MixSy salata, folosind multicuţitul, cu sau fără dovlecel fiert în abur într-un vas Zepter, cu sau fără maioneză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu