vineri, 7 noiembrie 2014

GĂTIREA ÎN SISTEM


Majoritatea vaselor de gătit sunt preponderent cilindrice, dar colecţia include şi singurul vas pătrat din lume (vasele numite Quadra) şi câteva piese ovale. Toate au diferite capacităţi, pornind de la 0,9 l până la 12 l.

În afara acestora Colecţia include o serie de alte piese pentru gătirea în sistem a mai multor feluri de mâncare în acelaşi timp, pe aceeaşi sursă de energie, capace pentru fierberea sub presiune. Există seturi prestabilite, dar, funcţie de necesităţile fiecărei familii se pot crea seturi personalizate. Cele mai avantajoase sunt cele care combină sistemul de gătire cu cel de păstrare sub vid a hranei şi/sau robotul de bucătărie.

In acelaşi vas poţi pregăti rapid şi gustos mai multe tipuri de mâncăruri, de la supe/ciorbe la deserturi. Nu aveţi nevoie decât de imaginaţie.

Supraetajarea componentelor colecției MASTERPIECE permite gătirea mai multor feluri de mâncare în acelaşi timp, pe aceeaşi sursă de energie.

Acest lucru este posibil pentru că circulaţia aburului asigură transferul termic de la componentă la componentă. vasele cu bază acutermă vor prelua căldura, o vor înmagazina şi transmite uniform în interiorul lor şi la componenta de deasupra lor.

Astfel, fantezia şi preferinţele culinare vor desăvârşi acţiunea aburului, gătitul putând deveni o plăcere şi ne va ocupa mult mai puţin timp.

 
Urmărind imaginea de mai jos ne putem imagina un meniu complex:
l în vasul de la bază (de pe sursa de energie) putem prepara o supă / ciorbă sau o mâncare;
l în vasul strecurătoare pregătim legume pentru garnitura de friptură;
l peste răzătoare putem pregăti peşte sau pui înăbuşit;
l bolul întors permite mărirea capacităţii interioare şi constituie baza pentru următorul vas;
l în ultimul vas se poate pregăti un comput, o budincă, o cremă de zahăr ars, orez cu lapte, o mămăligă (în acest caz este recomandat să se preîncălzească vasul înainte de aşezarea în sistem şi din când în când să ridicăm din când în când capacul şi să ştergem aburul din acesta, pentru a permite coacerea ), sau putem reîncălzi feluri mai delicate: pilaf, musaca, varză, iahnie etc.



Vasele se potrivesc perfect, sunt stabile, iar eliminarea unuia dintre etajele superioare, se face uşor, fără a compromite procesul de gătire din sistem.  Controlul termic al procesului de gătire se realizează pe termocontrolul de pe capacul ultimului vas. În situaţia în care nu mai este necesar ultimul vas cu bază acutermă, peste bolul superior se poate aşeza direct un capac de acelaşi diametru.

Este recomandat să se pregătească anterior toate alimentele pentru gătire, la bază gătindu-se felurile de bază (care implică şi o cantitate mai mare de apă) pentru a permite circulaţia corespunzătoare a aburului în sistem.

Deşi la prima vedere pare complicat, în realitate gătirea în sistem este rapidă şi puţin obositoare, în afară de faptul că toate felurile sunt gata în cea mai mare parte în acelaşi timp şi vor fi mereu calde până la servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu