PASTE CU CARNE
·
500 g carne tocată
(de vită sau amestec)
·
1-2 cepe
·
2-3 căţei usturoi
·
1 ardei iute, mic
·
pastă de tomate/suc
de roşii
· 1
pungă paste de orice tip (400 g)
·
mirodenii (piper,
dafin cimbru, busuioc)
·
verdeaţă
·
sare
·
2-3 linguri ulei
Preparare:
Se pune apă la fiert într-un vas Zepter cu
pereţi mai înalţi şi, după gust, un praf de sare. Când apa clocoteşte se adaugă
pastele, se așteaptă încă 3 minute, apoi se opreşte focul şi se lasă vasul
acoperit cât timp scrie pe instrucţiunile de preparare ale pastelor respective.
După acest timp se strecoară prin vasul strecurătoare. Pastele vor fi al dente, nu moi, ca atunci când le fierbem clasic.
În alt vas se pune uleiul, iar când acul
termocontrolului intră în zona verde se adaugă usturoiul zdrobit, ceapa,
ardeiul şi după câteva minute carnea frământată între degete ca să nu se facă
cocoloaşe.
Se călesc până ce carnea se rumeneşte uşor,
se adaugă 1 cană mică de apă, se asezonează cu sare, piper şi ardeiul iute tocat mărunt.
După ce carnea s-a pătruns, se adaugă pasta
de tomate se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă în această compoziţie pastele scurse şi se amestecă cu grijă.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu