duminică, 16 noiembrie 2014

CEAPĂ/PRAZ UMPLUTE
Ingrediente:
·   câteva cepe mai mari/tulpină de praz
·   1-2 ouă
·   fâşii de şunculiţă afumată/kaiser/slănină sau   100-200 g carne tocată
·   piper, sare
·   2 cepe mici tocate (pentru rulourile de praz)
·   verdeaţă, ceapă verde
·   caşcaval ras
Preparare:

Se curăţă ceapa, se taie capacul şi se scoate mijlocul care se toacă mărunt (se desfac prin împingere frunzele de praz), se amestecă cu mezelurile tocate şi ele mărunt (sau carnea tocată), caşcavalul, ouăle bătute, condimentele şi verdeaţa. Se pun în vasul rece (de frigere, de preferat) şi se coc la foc potrivit spre mic, cca 15-20 minute, menţinând acul termocontrolului în zona verde .
Se pot servi ca aperitiv, sau, alături de orez, piure sau cartofi copţi ca fel principal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu