·
câteva
cepe mai mari/tulpină de praz
·
1-2
ouă
·
fâşii
de şunculiţă afumată/kaiser/slănină sau 100-200
g carne tocată
·
piper,
sare
·
2
cepe mici tocate (pentru rulourile de praz)
·
verdeaţă,
ceapă verde
·
caşcaval
ras
Preparare:
Se curăţă ceapa, se taie capacul şi se scoate
mijlocul care se toacă mărunt (se desfac prin împingere frunzele de praz), se
amestecă cu mezelurile tocate şi ele mărunt (sau carnea tocată), caşcavalul, ouăle
bătute, condimentele şi verdeaţa. Se pun în vasul rece (de frigere, de
preferat) şi se coc la foc potrivit spre mic, cca 15-20 minute, menţinând acul termocontrolului în zona verde .
Se pot servi ca aperitiv, sau, alături de orez, piure sau cartofi copţi ca fel principal.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu