duminică, 16 noiembrie 2014

OREZ TURCESC
Ingrediente:
·  2 măsuri apă
·  1 măsură orez
·  1 morcov mic
·  1-2 vinete potrivite
·  1 ceapă solzişori fini
·  3 roşii cuburi mici
·  ulei
·  sare, piper
·  pătrunjel tocat 
Preparare:
Apa şi orezul se pun la fiert într-un vas Zepter până se umflă orezul. Se dă de-o parte.
Vinetele se curăţă de coajă pe o parte, nu şi pe cealaltă, pentru un aspect mai bogat, se taie cuburi şi se pun 1/2 h în apă cu sare, apoi se scurg bine şi se călesc în ulei. Se scurg pe şervet de hârtie.

Se căleşte la translucid ceapa, usturoiul zdrobit şi morcovul, apoi se adaugă roşiile şi orezul dat anterior în clocot. Eventual se adaugă 1 ceşcuţă apă. Vinetele se adaugă în orez aproape de final. Se mai lasă 1-3 minute, apoi se presară verdeaţa şi se dă deoparte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu