Ingrediente:
·
2
măsuri apă
· 1
măsură orez
·
1
morcov mic
·
1-2
vinete potrivite
·
1
ceapă solzişori fini
·
3
roşii cuburi mici
· ulei
· sare,
piper
· pătrunjel
tocat
Preparare:
Apa şi orezul se pun la
fiert într-un vas Zepter până se umflă orezul. Se dă de-o parte.
Vinetele se curăţă de coajă pe o parte, nu şi
pe cealaltă, pentru un aspect mai bogat, se taie cuburi şi se pun 1/2 h în apă
cu sare, apoi se scurg bine şi se călesc în ulei. Se scurg pe şervet de hârtie.
Se căleşte la translucid ceapa,
usturoiul zdrobit şi morcovul, apoi se adaugă roşiile şi orezul dat anterior în
clocot. Eventual se adaugă 1 ceşcuţă apă. Vinetele se adaugă în orez aproape de
final. Se mai lasă 1-3 minute, apoi se presară verdeaţa şi se dă deoparte.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu