duminică, 16 noiembrie 2014

OUĂ OCHIURI ŞI SANDVICIURI „CIUDATE”
Ingrediente:
·  ouă  
·  felii de pâine
·  ulei de măsline
·  caşcaval
·  felii subţiri de roşii şi/sau ardei
Preparare:
Se pune într-un vas Zepter apă, cât să acopere uşor fundul (circa 2-3 linguri). Când apa fierbe se adaugă ouăle, se dă focul la mic şi se lasă 1minut. Se opreşte focul. Se scot ouăle după 2-3 minute.
În alt vas, rece se rumenesc feliile de pâine unse cu ulei de măsline, se adaugă o felie de caşcaval, câteva de roşii şi ochiul făcut în prealabil.
Lângă „construcţie” se pune o felie de roşie, se mai lasă fără foc, cu capac, 1-2 minute, apoi se scot pe platou, şi se ornează cu felia de roşie rămasă.

Funcţie de fantezie, exerciţiu şi gusturi, se poate îmbunătăţii şi cu alte ingrediente. Se pot face şi dacă înlocuim apa cu ulei, inclusiv şi fără apă sau ulei, pentru această ultimă variantă se procedează astfel: se pun ouăle în vasul încălzit până la sfârşitul zonei galbene, se acoperă şi se stinge focul. Se lasă în funcţie de cât de tari se doresc a fi ouăle între 3-5 minute. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu