duminică, 16 noiembrie 2014

PIZZA FANTASTICĂ
Ingrediente:
·  cubuleţe mezeluri tăiate fin
·  măsline
·  ardei gras roşu şi verde
·  ciuperci (ceapă, după gust)
·  felii fine de roşii
·  suc de roşii
·  sare, piper, busuioc, chili
·  caşcaval ras
·  4 ouă (pentru vasele cu diametru de 20 cm se folosesc doar 2 ouă mari/3 mai mici)
·  1 lingură rasa mălai grişat
·  5 linguri apă minerală
·  3 linguri ulei
·   4 linguri făină (doar 3 pentru vas de 20 cm diametru)
Preparare:
Toate ingredientele care se aşează pe blat trebuie pregătite dinainte. Se toacă ciupercile, se scot sâmburii de la măsline, ardeii/ceapa/roşiile se taie rondele fine.
Vasul Zepter nu foarte înalt în pereţi (grătare, vase pentru prăjit etc.) se pune pe foc mic. În timp ce se încălzeşte se prepară cu MixSy un aluat din ouă, mălai, apa minerală, ulei şi făină. Când acul indicator este aproape să intre în zona verde se picură 1-2 linguriţe ulei şi se roteşte vasul ca la clătite, astfel încât să se acopere cu un strat fin de ulei baza şi cam 1-2 cm din înălţimea pereţilor.  Se răstoarnă compoziţia rapid în vas şi se roteşte acesta tot ca la clătite să se acopere toată baza.

Se adună aluatul de pe pereţii recipientului de lucru al robotului după ce am uniformizat compoziţia în vasul de coacere, pentru că, după răsturnarea în vas, prinde o crustă uşoară şi altfel nu se mai acoperă toata baza.
Se lasă la foc mic, 5-8 minute, se ridică la 2-3 minute capacul pentru a-l şterge de abur. Se ia de pe foc, se presară un strat fin de suc de roşii (pastă de tomate) şi unul de caşcaval ras, mezelurile, legumele şi un nou strat de caşcaval ras. Se repune pe foc, încă 5-8 minute, pentru a se coace şi legumele.
Se serveşte cu sucul de la 2-3 roşii potrivite în care se dau 2-3 clocote mirodeniile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu