Ingrediente:
· cubuleţe
mezeluri tăiate fin
· măsline
· ardei
gras roşu şi verde
· ciuperci
(ceapă, după gust)
· felii
fine de roşii
· suc
de roşii
· sare,
piper, busuioc, chili
· caşcaval
ras
· 4 ouă (pentru vasele cu diametru de 20 cm se folosesc doar 2 ouă mari/3 mai mici)
· 1
lingură rasa mălai grişat
· 5
linguri apă minerală
· 3
linguri ulei
· 4 linguri făină (doar 3 pentru vas de 20 cm diametru)
Preparare:
Toate ingredientele care se aşează pe blat
trebuie pregătite dinainte. Se toacă ciupercile, se scot sâmburii de la
măsline, ardeii/ceapa/roşiile se taie rondele fine.
Vasul Zepter nu foarte înalt în pereţi
(grătare, vase pentru prăjit etc.) se pune pe foc mic. În timp ce
se încălzeşte se prepară cu MixSy un aluat din ouă, mălai, apa minerală, ulei
şi făină. Când acul indicator este aproape să intre în zona verde se picură 1-2
linguriţe ulei şi se roteşte vasul ca la clătite, astfel încât să se acopere cu
un strat fin de ulei baza şi cam 1-2 cm din înălţimea pereţilor. Se răstoarnă compoziţia rapid în vas şi se
roteşte acesta tot ca la clătite să se acopere toată baza.
Se adună aluatul de pe pereţii recipientului
de lucru al robotului după ce am uniformizat compoziţia în vasul de coacere,
pentru că, după răsturnarea în vas, prinde o crustă uşoară şi altfel nu se mai
acoperă toata baza.
Se lasă la foc mic, 5-8 minute, se ridică la
2-3 minute capacul pentru a-l şterge de abur. Se ia de pe foc, se presară un
strat fin de suc de roşii (pastă de tomate) şi unul de caşcaval ras,
mezelurile, legumele şi un nou strat de caşcaval ras. Se repune pe foc, încă
5-8 minute, pentru a se coace şi legumele.
Se serveşte cu sucul de
la 2-3 roşii potrivite în care se dau 2-3 clocote mirodeniile.


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu