duminică, 16 noiembrie 2014

PIZZA RAPIDĂ (I)
Ingrediente:
·  cubuleţe mezeluri tăiate fin
·  măsline
·  ardei gras roşu şi verde
·  ciuperci (ceapă, după gust)
·  felii fine de roşii
·  suc de roşii
·  sare, piper, busuioc, chilii
·  caşcaval ras
·  4 ouă (doar 3 ouă pentru vas de 20 cm diametru) 
·  1 lingură ulei
·   4 linguri făină (doar 3 pentru as de 20 cm diametru)
Preparare:
Se rumenesc mezelurile cu 1 lingură de ulei, se scot din vas şi se răcesc.
Se bat ouăle cu făina şi mirodeniile, se adaugă legumele tăiate fâşii foarte subţiri, o parte din caşcaval şi mezelurile.
Într-un vas Zepter cu pereţi mici, grătar, frying pan, vas pentru prăjit etc. care este încălzit la primul punct roşu de pe zona verde a termocontrolului, se adăugă 2 linguri ulei (grăsimea de la mezeluri sau ulei astfel încât să se acopere fundul vasului) se toarnă compoziţia, se uniformizează şi se coace la flacără mică/medie, ştergând regulat capacul de abur.
Când s-a copt se adaugă sosul de roşii cu mirodenii, se mai lasă 2-3 minute (dacă este nevoie în afara flăcării), se presară  cu caşcaval.

Se mai lasă 1-2 minte, apoi se scoate cu o paletă mare pe platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu