sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Supa cremă de ciuperci


SUPA CREMĂ DE CIUPERCI

Ingrediente:
·  500 gr ciuperci
·  1 ceapa mare
·  1-2 ardei
·  1/2 litru apă
·  2 gălbenuşuri
·  125 ml smântână
·  sare, piper, busuioc
·  1 legătură pătrunjel
Preparare:
În vasul Zepter se fierb la flacără medie legumele în cantitatea necesară de apă. Când acul termocontrolului a ajuns la jumătatea zonei verzi, se adaugă mirodeniile, se pune capacul şi se ia vasul de pe foc, se mixează după ce acul indicator al termocontrolului coboară în zona galbenă.

Dacă nu supa nu este de post, se mixează imediat după ce acul a ajuns în mijlocul zonei verzi şi au fiert legumele, se pun gălbenuşurile bătute cu smântâna şi se opreşte focul. Fierberea continuă, nu ridicăm capacul până la coborârea acului în zona galbenă.
Se poate servi cu pătrunjel tocat sau crutoane de pâine prăjită.
Pentru crutoane se procedează astfel: se taie pâinea (de preferat albă şi neagră) bucăţi mici, se stropeşte cu câteva picături de ulei, se aromatizează cu mix de mirodenii măcinate fin/praf de usturoi şi sare.
Se încinge un vas de frigere până la intrarea în verde a acului termocontrolului şi se adaugă bucăţile de pâine. Nu se acoperă cu capacul, se răstoarnă de câteva ori, iar după rumenire se scot pe un platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu