SUPA
CREMĂ DE CIUPERCI
Ingrediente:
· 500 gr ciuperci
· 1 ceapa mare
· 1-2 ardei
· 1/2 litru apă
· 2 gălbenuşuri
· 125 ml smântână
· sare, piper, busuioc
· 1 legătură pătrunjel
Preparare:
În vasul Zepter se
fierb la flacără medie legumele în cantitatea necesară de apă. Când acul
termocontrolului a ajuns la jumătatea zonei verzi, se adaugă mirodeniile, se pune
capacul şi se ia vasul de pe foc, se mixează după ce acul indicator al
termocontrolului coboară în zona galbenă.
Dacă nu supa nu
este de post, se mixează imediat după ce acul a ajuns în mijlocul zonei verzi
şi au fiert legumele, se pun gălbenuşurile bătute cu smântâna şi se opreşte
focul. Fierberea continuă, nu ridicăm capacul până la coborârea acului în zona
galbenă.
Se poate servi cu
pătrunjel tocat sau crutoane de pâine prăjită.
Pentru crutoane se procedează astfel: se taie
pâinea (de preferat albă şi neagră) bucăţi mici, se stropeşte cu câteva
picături de ulei, se aromatizează cu mix de mirodenii măcinate fin/praf de
usturoi şi sare.
Se încinge un vas de frigere până la intrarea
în verde a acului termocontrolului şi se adaugă bucăţile de pâine. Nu se
acoperă cu capacul, se răstoarnă de câteva ori, iar după rumenire se scot pe un
platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu